Međunarodni jazz festival u Sisku od 29. lipnja do 13. srpnja

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 27.6.2017. 17:19:59
Međunarodni jazz festival u Sisku od 29. lipnja do 13. srpnja

Foto: FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Dvanaesti Međunarodni jazz festival održat će se u Sisku od 29. lipnja do 13. srpnja, a u sedam festivalskih večeri nastupit će sedam domaćih i stranih sastava i solista: Mr. Dinamite, Songkillers, Just Friends, Martine Thomas & Black Coffee, The Greenhill Boys, David Tixier Trio te Paulus Schafer & Damir Kukuruzović Django Group.


Sisak zauzima sve značajnije mjesto na domaćoj jazz sceni zahvaljujući višegodišnjem uspješnom djelovanju Siscia jazz cluba i Međunarodnom jazz festivalu, za što je zaslužan i jedan od naših vodećih jazz gitarista Damir Kukuruzović, a kako je na konferenciji za novinare rekao glazbenik i glazbeni producent Boris Ciglenečki, tako kvalitetan i raznolik program mogao je osmisliti samo vrhunski poznavatelj jazza.

"Nakon jazz legende Boška Petrovića, naš dobri duh jazza postao je Damir Kukuruzović. Bez njega ne bi postojao ni ovaj klub, koji je vodeći jazz klub u zemlji, a niti festival. Stoga nije čudo da je i Boško posebno cijenio Kukuruzovića, odnosno njegov klub i festival. Osim toga, Damir je vodeći virtuoz u sviranju gitare, posebno brzini kojom svira swing", rekao je Ciglenečki.

Damir Kukuruzović zahvalio je Gradu Sisku, Sisačko-moslavačkoj županiji i Ministarstvu kulture, te Ini kao pokrovitelju festivala, koji su pomogli da festival i klub opstanu.

"Već sam pomalo umoran od svega, ali glazba mi je stalna inspiracija da ustrajem", zaključio je Kukuruzović. Direktor Rafinerije nafte Sisak Damir Butković i gradski pročelnik Goran Grgurač, najavili su i nadalje potporu klubu i festivalu.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2021. 11:24:04

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account