Izložba slika "S Isusom u patnji" Eve Vukine otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.3.2024. 9:12:05
Izložba slika "S Isusom u patnji" Eve Vukine otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Mnogobrojni ljubitelji umjetnosti, posebice sakralne nazočili su sinoćnjem otvorenju kojeg je riječju posebno obogatio pater Stjepan Ivan Horvat.



Sjajna mlada slikarica Eva Vukina predstavlja se samostalnom izložbom otvorenom sinoć u galerijskom prostoru Zelenih i plavih Sesveta. Izložba je tematski posvećenom Velikom tjednu i Uskrsu, a upravo je to tematika koja autoricu u potpunosti zaokuplja i posvećena je kistom širiti vjeru, ljubav, nadu i sreću. 


Ovaj izniman talent i dobrotu prepoznao je jedan od najpopularnijih hrvatskih duhovnika, pater Stjepan Ivan Horvat kojeg putem društvenih mreža prati više od 200 tisuća vjernika, a koji je lijepom riječju na otvorenju izložbe podupro slikaricu u njenom radu, ali i sve, ponajprije mlade da ne odustaju, da se ne boje, nego da hrabro kroče kroz život srcem, šireći ljubav i dobrotu. 


Uz domaćina, tajnika udruge Zelene i plave Sesvete koji je velikom broju posjetitelja zaželio dobrodošlicu, uvodne riječi uputio je i Gabrijel Lukić, predsjednik sesvetske Udruge Mladi za Domovinu koja je svojevrsni suorganizator izložbe.


U glazbenom dijelu programa otvorenja izložbe nastupili su sjajni pjevači, Janja i Vlatko Vukina, Evini sestra i brat uz klavirsku pratnju Zrina Kocijana, profesora Glazbene škole Zlatka Grgoševića.


Uz mnogobrojne posjetitelje otvorenju je nazočio Ivić Pašalić, svojedobno jedan od najmoćnijih političara u Hrvatskoj, predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović s vijećnikom Vinkom Batinićem, te mnogobrojni uzvanici iz javnog i kulturnog života Sesveta i šire.


Izložbu je netom nakon otvorenja posjetio i zadržao se s autoricom i glazbenicima u razgovoru ministar vanjskih poslova RH Goran Grlić Radman.

 

Izložba ostaje otvorena do 29. travnja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 19 sati, te utorkom i četvrtkom  od 9 do 16 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.3.2024. 9:56:32

Create Account