Petra Jovanovska i Krzysztof Bartnik: PUTUJUĆI KROZ KRUG I KVADRAT

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.8.2020. 11:30:06
Početak: 25.08.2020. 19:00
Petra Jovanovska i Krzysztof Bartnik: PUTUJUĆI KROZ KRUG I KVADRAT

Foto: Muzej Prigorja

Galerija Kurija Muzeja Prigorja poziva sve ljubitelje umjetnosti na otvorenje izložbe slika.Muzej Prigorja poziva sve ljubitelje umjetnosti na otvorenje izložbe u muzejskoj galeriji. Uz ovu u pripremi je nekoliko izložbi.


"Kako smo dugo bili zatvoreni, imat ćemo nešto učestalija otvorenja, gotovo pa u dvotjednom ritmu. Za početak bit će to dvije međunarodne likovne izložbe, prva Petre Jovanovske i Krzysztofa Bartnika, a za dva tjedna Slikarstvo iz Zbirke grada Graza, a sve to ususret 35. obljetnici Galerije Kurija koja se obilježava 2021. godine", rekao nam je glasnogovornik Muzeja Prigorja Tomislav Mrčić.


Otvorenje izložbe bit će ovog utorka, 25. kolovoza u 19 sati na otvorenom prostoru ispred ulaza u muzej, a u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.Makedonska grafičarka i slikarica Petra Jovanovska i poljski slikar Krzysztof Bartnik za svoje izložbeno predstavljanje u Hrvatskoj odabrali su komunikaciju geometrijskim oblicima - krugom i kvadratom te njihovom simbolikom kao glavnom temom.


Slike ovo dvoje autora, svojevrsni su istraživački umjetnički poligoni u kojima oni propituju potencijale slike kao medija vizualne komunikacije, ali to su i meditativni prostori njihova bivanja i snova i mjesta jasnih metaforičkih konotacija. Slikarstvo koje se kreće u okvirima tendencija slikarskog minimalizma, usmjerenog prema čistoći i univerzalnosti likovnog jezika.


(iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek)


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.12.2021. 12:41:06

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account