Mali "Jaglaci" već su dobro upoznali kraj u kojem žive

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2023. 15:21:21
Mali "Jaglaci" već su dobro upoznali kraj u kojem žive

Foto: DV Sesvete

U suradnji s roditeljima koji su nam ključan čimbenik u svakodnevnom radu proveli smo aktivnosti na temu  „Upoznajmo Sesvete“



Cilj je bio upoznati kvart u kojem živimo, a povratno roditelji su nam slali fotografije i svoje doživljaje na malim plakatima koje smo spojili u „Sesvetsku razglednicu“.


Vuger potok pokazao se kao najzanimljivija destinacija za igru, druženje, zabavu, istraživanje biljaka i životinja, a i prisjećanje na djetinjstvo samih roditelja. Tako nam je i mama Dijana napisala:

„Vuger potok bio je neophodan za moje djetinjstvo i djetinjstvo mnoštvo generacija. Sva djeca obožavaju  Vuger potok i provode mnogo vremena na njemu i oko njega. Bacaju kamenje, preskaču potok i hodaju po njemu. Promatraju žabe, svakakve vrste ptica koje se okupljaju i mnogo različitih trava. Vuger potok je prirodno čudo koje moramo čuvati i paziti da nam nikad ne nestane.“



Saznali smo i da je željeznički kolodvor Sesvete drugi najprometniji kolodvor u Hrvatskoj te da se djeca mogu besplatno provozati!



Dječaci su obišli stadion Sv. Josipa Radnika i podržali naše sesvetske nogometaše.



O Spomeniku poginulih sesvetskih branitelja saznali smo gdje se nalazi te upalili svijeću



Crkva Svih Svetih u Sesvetama ima poseban značaj za svu djecu , prepoznaju je na svim fotografijama i fascinirani su tornjevima po kojima je i prepoznatljiva.


 


Nedaleko od Sesveta smjestio se i potok Vukov dol oko kojega je sačuvano 7 mlinova, a  nalazi se na poučnoj stazici punoj mostića te zanimljivih igara uklopljenih u prirodu. Izlet na Planinske meline idealan je za igru i druženje. Odrasli će probuditi dijete u sebi, a djeca će se razveseliti brojnim igrama. Jedno razigrano i magično mjesto koje svakako treba doživjeti- napisali su nam roditelji Deak.



Na kraju istraživanja važno je spomenuti i najvažniju ustanovu, a to je škola. 

„Škola je naša radost , a znanje najveće bogatstvo“


Hvala svim roditeljima na suradnji i predivnim plakatima koje su izradili s djecom.

Autorice članka: Odgojiteljice u DV Sesvete, skupina Jaglac, Dunja Kutleša i Petra Malenica


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 15:03:20

Create Account