U derbiju sezone druge lige u Jurjevcu NK Sesvete pobjedom s igračem manje osvojio prvenstvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2023. 10:25:30
U derbiju sezone druge lige u Jurjevcu NK Sesvete pobjedom s igračem manje osvojio prvenstvo

Foto: Facebook/NK Sesvete

U posljednjem kolu 2. HNL-a Sesvete su na gostovanju kod izravnog suparnika za osvajanje naslova pobijedile Zrinski iz Jurjevca s 1:2 (1:0).




Malo slavonsko naselje Jurjevac pokraj malo većeg i poznatijeg Čepina polagalo je velike nade u pobjedu nad Sesvetama i plasman u viši rang, u 1. Hrvatsku nogometnu ligu, što je ustvari drugi rang nacionalnog nogometnog natjecanja. Na njihovu žalost, a sesvetsku radost, to im nije uspjelo. 


Sesvećani su na nevjerojatan način došli do pobjede i osvajanja prvenstva i to s igračem manje u cijelom drugom poluvremenu. No, krenimo redom. 


Sesvećani su od početka krenuli silovito, svjesni da im je potrebna pobjeda. Fantastičnu  je priliku već u prvoj minuti  propustio Ivan Abramović koji je išao sam na golmana Zrinskoga Marina Stanića i nije postigao pogodak. Obranio je izvrstan domaći golman isto kao i u četvrtoj minuti, kad je ponovo Abramović pucao glavom nakon centaršuta.


Gosti napadaju, domaći se uglavnom brane, prvi pravi napad imaju tek nakon pola sata igre, no, u 38. minuti hladan tuš za nogometaše Sesveta. Dominik Šuart u svom kaznenom prostoru ruši napadača Zrinskog Horvata, prvoligaški sudac Kolarić daje mu žuti karton i sudi kazneni udarac kojeg sigurno izvodi Mario Tadić i dovodi domaće u vodstvo uz delirij 1200 domaćih navijača.


Vodstvo domaćih vidljivo je i jako uzdrmalo goste što se odražava i na njihovu igru. Koju sekundu prije odlaska na odmor Šuart čini još jednu glupost, unatoč tome što već ima žuti karton, (pre)oštro starta na Salapića i Kolarić mu pokazuje drugi žuti karton, odnosno crveni i otpravljuje ga u svlačionicu. Time je ostavio svoje kolege na cjedilu, Sesvete imaju igrača i jedan pogodak minusa. 


Domaćini već slave, jer njih i neriješen rezultat vodi u viši rang, no malo prerano. Nakon povratka iz svlačionice momčad Marija Raca s igračem manje zaigrala je nestvarno, kao da ih je jedan više, jurišaju prema protivničkom golu, ostvaruju nekoliko izglednih prilika, a u 66. minuti Fran Čuljak nakon odličnog prodora Guje dobija loptu pred golom iz hladnokrvno izjednačuje na 1:1. 


Ovim rezultatom domaći su i dalje prvaci i odlaze u viši rang. Posvećuju se čuvanju svog gola, što im je možda bila greška, jer ne iskorištavaju igrača više, no to je njihov problem. Sesvećani i dalje jurišaju što u 80 minuti dovodi do akcije iz koje Nino Vukasović postiže vodeći pogodak za goste, za osvajanje naslova prvaka i ekspresan povratak u drugi rang natjecanja gdje su se nalazili prethodnih desetak sezona. 


Sada je vrijeme za slavlje, dečki čestitke.





Vezane vijesti
Ažurirano: 27.4.2024. 10:54:15

Create Account