U Planini je kroz vikend odigran najstariji prigorski malonogometni turnir

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2023. 17:44:52
U Planini je kroz vikend odigran najstariji prigorski malonogometni turnir

Foto: Organizator

Turnir će naredne godine u posebnom izdanju imati svoju pedesetu obljetnicu.



Najstariji i najpopularniji hrvatski malonogometni turnir svakako je Kutija šibica koji je pokrenut 1970. godine i za njega za gotovo cijela Europa. Bio je prvi malonogometni turnir u Hrvatskoj, a moguće i u cijeloj bivšoj državi. Samo četiri godine nakon Kutije šibica, tadašnja Omladinska organizacija Planine Donje pokreće svoj turnir, sada već dugogodišnji i tradicionalni TUP - Turnir u Planini.


Organizatori su se mijenjali, no turnir je stario i iznjedrio mnoge generacije sjajnih malonogometaša. Ove godine organizaciju potpisuje DVD Planina Donja s agilnim na čelu Miroslavom Novoselom koji nam kaže da se već razmišlja o narednom jubilarnom 50-om izdanju iduće godine. 


Ove je godine turnir koji je odigran proteklog vikenda osvojila momčad Stolarije Kovačić, druga je bila Gradnja Ivča, dok su treći bili dečki iz momčadi Schock biser Gurmano koja je pehar osvojila u utakmici protiv Auto centra Gogi.


Nagrade je najboljima uručio isto tako legendarni malonogometaš, Kašinčan Tomislav Kenfelja, jedan od najboljih rolera svih vremena. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.11.2023. 16:01:50

Create Account