Tomica nije zaboravljen: Vugrovčani peti put održali Memorijal Tomislava Židaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.6.2023. 10:28:55
Tomica nije zaboravljen: Vugrovčani peti put održali Memorijal Tomislava Židaka

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Najveće hrvatsko nogometno pero, Tomislav Židak, rođeni Vugrovčan (odnosno Gorančan) nakon prerane smrti prije šest godina dobio je svoj memorijal u Vugrovcu koji bi trebao prerasti u tradiciju.



Proteklog je vikenda na malonogometnom igralištu pokraj stare škole Sportsko društvo Vugrovec organiziralo peti po redu Memorijalni turnir "Tomislav Židak", kojim se prvenstveno članovi društva žele očuvati sjećanje na svog sugrađana i prijatelja, jednog od najvećih sportskih novinara na ovim prostorima, a svakako najznačajnijeg nogometnog novinara Tomislava Židaka.


Organizacijski turnir su vodili Mario Ban, Nenad i Domagoj Lončar, te prijatelji iz sportskog društva koji su turnir pripremili za ograničeni broj ekipa na 24 kako bi se moglo igrati u skupinama prije eliminacijskog dijela. Tako se turnir odvijao u tri dana od petka do subote navečer kad su odigrane završne utakmice i najboljima uručene nagrade. 


Ove je godine pobjednik turnira bio Leograd koji je u finalu s 3:0 pobijedio ekipu Žitnjaka, a čijem je predstavniku pobjednički pehar uručio legendarni Sesvećan, jedan od najboljih hrvatskih igrača malog nogometa Štef Pavlic. 


Predstavniku momčadi Žitnjak pehar za drugo mjesto uručio je također legendarni hrvatski malonogometaš, nenadmašni roler iz Kašine Tomica Kemfelja, dok je predstavniku ekipe Auto Mrkonjić pehar za treće mjesto uručio još jedan legendarni malonogometaš Danijel Rogić Roga.


Spomenuta trojica nogometnih velikana uručila su prigodne statue najboljim pojedincima. Najbolji igrač dolazi iz pobjedničke momčadi, Antonio Bukal, statuu nogometaša uručio mu je Tomislav Kemfelja, Stjepan Pavlic uručio je nagradu najboljem strijelcu iz momčadi Žitnjak Ivanu Mariću, dok je najbolji golman Ivica Hranjec iz Leograda nagradu primio iz ruku Danijela Rogića.


Sva tri dana uobičajeno atmosferu je podizala i zabava uz živu glazbu do kasno u noć.  


Ukratko o Tomislavu Židaku


Rođen je u Vugrovcu 1. siječnja 1953. gdje je završio osnovnu školu, a potom u zagrebu gimnaziju, te studirao pravo. U novinarski život ulazi 1975. godine prvim tekstovima u Studentskom listu, da bi karijeru sportskog novinara započeo 1977. godine u Spotskim novostima gdje radi sve do 1999. kada prelazi u Jutarnji list gdje radi do prerane smrti 13. travnja 2017. godine. 


Najviše je pisao o nogometu iako je izvještavao i sa svih olimpijskih igara od 1984. do 2012. Izvještavao je sa svih najvećih europskih i svjetskih nogometnih smotri. Autor je nekoliko sportskih djela u izdanju naših izdavačkih kuća. U dva navrata, 1995. i 2014. proglašen je najboljim hrvatskim novinarem, 2016. prima nagradu za najbolji intervju s trenerom Bayerna Carlom Ancelottijem, a 2017. godine Zbor sportskih novinara dodjeljuje mu posmrtno nagradu za životno djelo



Pobjednički pehar predstavniku momčadi Leograd predao je Stjepan Pavlic


Tomislav Kemfelja uručio nagrade za drugo mjesto predstavniku momčadi Žitnjak



Danijel Rogić Roga uručuje nagrade za treće mjesto predstavniku ekipe Auto Mrkonjić


Najbolji igrač utakmice Antonio Bukal (Leograd)


Najbolji strijelac turnira Ivan Marić (Žitnjak)


 Najbolji golman turnira Ivica Hranjec


Pobjednička momčad eograd


2. mjesto Žitnjak


3. Mjesto Auto Mrkonjić


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.11.2023. 16:01:50

Create Account