Hrvatski olimpijci predstavljeni prije ispraćaja u Pjongčang

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2018. 23:32:30
Hrvatski olimpijci predstavljeni prije ispraćaja u Pjongčang

Foto: HRT

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) organizirao je u zagrebačkom hotelu Westin predstavljanje i svečani ispraćaj olimpijaca na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu koje će se održati od 9. do 25. veljače.


Na ispračaju je nazočila većina od 20 sportašica i sportaša s izborenom vizom za ZOI, a neki od njih okušali su se i u ulozi manekena.


Naime, ovom prigodom predstavljena je i službena oprema hrvatskih olimpijaca koju je kreirala i izradila poljska tvrtka 4F. Pozornicom su tako prodefilirali skijaš Filip Zubčić, bobisti Mate Mezulić, Antonio Zelić, Dražen Silić i Benedikt Nikpalj, sanjkašica Daria Obratov i skijaška trkačica Vedrana Malec, a budući da je oprema namijenjena i ljetnim olimpijcima, pridružili su im se i naši aduti za Tokio 2020. - veslač Damir Martin, gimnastičar Tin Srbić, te atletičarke Andrea Ivančević i Matea Matošević.


Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pozdravio je sve nazočne olimpijce i goste, a zimskim olimpijskim uzdanicama poželio je i uspješan nastup u Pjongčangu. Učinila je to i naša najveća živuća olimpijka, Janica Kostelić, koja je nazočila svečanosti i kao izaslanica premijera Andreja Plenkovića.


Nazočili su i brojni drugi olimpijci, vrhunski sportaši, treneri i prijatelji sporta. Predvodili su ih zlatni olimpijci iz Rija, veslači Martin i Valent Sinković. Sve nazočne atraktivnim je točkama zabavljala plesna skupina Latino.


Hrvatski sportaši će u Pjongčangu nastupiti u četiri sporta - alpskom skijanju (Leona Popović, Ida Štimac, Andrea Komšić, Lana Zbašnik, Natko Zrnčić Dim, Filip Zubčić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Elias Kolega, Samuel Kolega), bobu (Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Mate Mezulić, Antonio Zelić, Đulijano Koludra), skijaškom trčanju (Vedrana Malec, Gabrijela Skender, Edi Dadić, Krešimir Crnković) i sanjkanju (Daria Obratov).


HRT


Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account