Dramatični derbi kola pripao Sesvećankama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.2.2019. 17:21:56
 Dramatični derbi kola pripao Sesvećankama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometašice Sesveta Agroproteinke u dramatičnoj utakmici u Sesvetama pobijedile su izravne konkurentice za treće mjesto, ekipu Bjelovara 23:21 (11:11).



U subotu navečer u gimnazijskoj sportskoj dvorani odigrana je utakmica 16. kola 1. HRL-a za žene između trećeplasirane ekipe Sesveta Agroproteinke i četvrtoplasiranih Bjelovarčanki. Kako je i najavljivano, bila je to dramatična utakmica u kojoj se igralo gol za gol, većim dijelom susreta razlika je bila jedan ili dva pogotka za jednu ili drugu ekipu. Ipak domaće uspijevaju prema kraju prvog poluvremena napraviti četiri razlike (11:7), da bi ubrzo gošće napravile niz od 4:0 i izjednačile, s čime se krenulo na odmor.


U drugom dijelu  vode Sesvećanke uglavnom gol ili dva prednosti, no gošće to uspijevaju sustići, pa čak u jednom trenutku i povesti s dva razlike (16:18). Do kraja utakmice vrlo dramatično, izjednačeno i oštro s podosta isključenja, no gošće više nisu uspijevale povesti, Lucija Bešen veže nekoliko obrana, a  odlične Petra Dičak, Mia Tupek i Dora Lukić daju odlučujuće golove i susret završava pobjedom Sesveta, te ostankom na trećoj poziciji. 


Realno gledajući, iako je još rana faza nastavka prvenstva, čini se da Sesvete imaju teži raspored od Bjelovarčanki, tako da će biti vrlo teško ostati na tom mjestu, no čuda su moguća. U poljednje dvije utakmice igramo s naše jedine dvije europske profesionalne ekipe Lokomotivom i Podraka Vegetom, a Bjelovarčanke su te utakmice već odradile. No, manje je važno bili na koncu treći, četvrti ili peti važno je da se u klubu dobro rad, promjenom trenera došao je novi dah iako ne možemo reći da prethodnik Branka Šebeka, Vladimir Jelić nije stručan i da nije imao rezultate. Tenzije unutar kluba sada su se čini se primirile, a to je za rad u klubu, za onaj sportski rad i najvažnije.



Lucija Bešen (8/28), Petra Lovrenčević (0/1), Iris Pratljačić;


Katarina Glibanski, Mia Tupek (5/6), Mihaela Bešen, Petra Dičak (9/14), Lara Burić (1/1), Ana Marija Bikić, Doris Vlajsović (3/3), Dora Lukić (2/3), Ana Anđelić (0/2), Mia Bošnjak, Ines Lisjak (2/2), Ana Pehar (1/2), Lucija Peraica (0/3)

Trener: Branko Šebek


Rezultati 16. kola:


Tablica





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account