SP rukomet: Hrvatska s Crnogorcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.1.2018. 23:04:15
SP rukomet: Hrvatska s Crnogorcima

Foto: SP rukomet: Hrvatska s Crnogorcima

Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Crne Gore, odlučio je ždrijeb u Zagrebu. 


Hrvatska je bila nositelj, a za protivnika je dobila selekciju Crne Gore, koja je na EURU u Hrvatskoj ubilježila sva tri poraza u skupini.  Obje utakmice igraju se u lipnju - prva u Hrvatskoj, a uzvrat u Crnoj Gori. 


Bit će to i prva provjera za novoga izbornika, budući da je Lini Červaru istekao ugovor nakon susreta za peto mjesto protiv Češke. Nakon ovog EURA od reprezentacije su se oprostili Mirko Alilović, Ivan Čupić, Denis Buntić i Igor Vori. 


Od ostalih parova izdvajamo susret Češke i Rusije, te Bjelorusije i Austrije, koji su igrali međusobno i na EURU u Poreču. Svjetski doprvaci Norvežani čekaju BiH ili Švicarsku jer se još uvijek nije riješio spor oko te utakmice kvalifikacija. Reprezentacija BiH je rezultatski prošla, ali je utvrđeno da su postavili igrača koji nije bio u zapisniku. 


Osvajač srebrne medalje s ovoga EURA, Švedska ili Španjolska, morat će u kvalifikacijama igrati s Nizozemskom. 


Svjetsko prvenstvo 2019. godine održat će se u Njemačkoj i Danskoj, a osim domaćina, plasman je osigurala i Francuska kao aktualni svjetski prvak. Iz Afrike su se plasirali Angola, Tunis i Egipat, a iz Azije Bahrein, Katar, Saudijska Arabija i Južna Koreja.  


Međunarodni rukometni savez (IHF) ima pravo i na dvije pozivnice (wild card) za ovo prvenstvo. 


 


Ostali parovi: 


Srbija - Portugal

Litva - Island

Češka - Rusija

Bjelorusija - Austrija

Makedonija - Rumunjska

Nizozemska - poraženi iz dvoboja Švedska - Španjolska

Norveška - pobjednik dvoboja Švicarska/BiH

 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2018. 7:39:45

Create Account