Cro race jučer je u svojoj 6. etapi prošao dijelom i kroz Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2023. 11:22:04
Cro race jučer je u svojoj 6. etapi prošao dijelom i kroz Sesvete

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Međunarodna biciklistička utrka Cro race održana u proteklih šest dana diljem Hrvatske, završila jučer u Zagrebu etapom dugom 157 km voženom kroz Zagrebačku županiju i Zagreb, a dijelom prošla i kroz Sesvete.




Osma međunarodna biciklistička utrka Cro race nakon pet dana vožnje kroz Hrvatsku imala je jučer i posljednju etapu  vozeći cestama Zagrebačke županije i Zagreba, gdje je cilj bio kod Nacionalne i sveučilišne biblioteke (NSK) ili kako neki kažu kod fontana. Utrka je svojim dijelom prošla i kroz područje Sesveta i to glavnom prometnicom iz pravca Zeline kroz Lužan, Belovar, Žerjavinec, Soblinec i na čvoru Popovec izašla na autocestu, odnosno zagrebačku zaobilaznicu gdje do Slavonske i dalje prema središtu Zagreba.


Bicikliste smo dočekali kod kružnog toka u Soblincu kroz koji su najbolji svjetski biciklisti u fantastičnoj potjeri za što boljim plasmanom prošli brzinom gotovo 50 kilometara na sat. 


Radi utrke ovaj dio autoceste kao i spomenuta dionica D3 glavnog pravca Zagreb - Varaždin od Soblinca do Zeline bio je zatvoren za sav promet  od sat do dva što je, unatoč nedjelji, izazvalo popriličnu gužvu, no, vidjeli smo da se ljudi uglavnom nisu bunili, a dio ih je izašao iz svojih vozila i promatrao utrku.


Fantastični televizijski i foto kadrovi iz cijele Hrvatske, pa iz iz ovih naših dijelova odaslani su u cijeli svijet.


Ukupni pobjednik  osmog izdanja biciklističke utrke CRO Race je Venezuelanac Orluis Alberto Aular (Caja Rural-Seguros RGA) pobjednik je iako je pao 200 metara prije ciljne linije na završnici u Zagrebu. Novozelanđanin Campbell Stewart (Jayco-AlUla) pobjednik je posljednje etape vožene od Samobora do Zagreba u dužini od 157.5 kilometara.   Norvežanin Alexander Kristoff (Uno-X) zauzeo je ukupno drugo mjesto, dok je treći u ukupnom redoslijedu Britanac Ethan Hayter (INEOS Grenadiers).


Foto: Mario Stiehl


Nagrade najboljima uručila je ministrica Turizma i sporta Nikolina Brnjac.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.9.2023. 16:11:30

Create Account