Crveni križ poziva na darivanje krvi u Sesvetama ovoga utorka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2022. 12:17:16
Crveni križ poziva na darivanje krvi u Sesvetama ovoga utorka

Foto: Zavod za transfuzijsku medicinu/vizual

Crveni križ poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 18. listopada od 13 do 17,30.
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama  bit će održana ovog utorka, listopada u vremenu od 13 do 17,30 u prostoru Obrtničkog doma u Ninskoj 11c u Sesvetama.


Trenutačno su vrlo niske zalihe nekih krvnih grupa, pa iz Zavoda za transfuzijsku medicinu pozivaju na akciju posebice darovatelje s krvnim grupama: A+, B-, 0+ i 0-.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj sesvetskoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darovatelja, ako ju imaju.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridružio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.5.2024. 12:41:52

Create Account