Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2021. 11:59:09
Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama ovog utorka

Foto: Plakat

Dobrovoljno darivanje krvi na području Sesveta u ožujku bit će održano u utorak, 16. ožujka.



Crveni križ od ove godine, kao što je to sad već vjerojatno darovateljima poznato, dobrovoljno darivanje krvi na podurčju Sesveta provodi jednom mjesečno u odnosu na dosada jednom u dva mjeseca. Akcija se provodi utorkom od 12,30 do 17,30, dakle građanin može pristupiti akciji do 17,30.  


Iz Crvenog križa pozivaju sve dobrovoljne darovatelje koji su na redu za davanje da se odazovu, a poseban poziv ide našim mladim i zdravim punoljetnim građanima da se odazovu i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.  Akcija se uobičajeno provodi u prostorijama Doma obrtnika Sesvete u Ninskoj 11c.


A ovoga petka, tijekom poslijepodneva provodi se akcija darivanja krvi u sesvetskoj gimnaziji za maturante i djelatnike škole. 


Podsjetimo, dobrovoljni darovatelj krvi nakon 35 darivanja, odnosno 25 žene ostvaruju pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje na teret države i to je pravo trajno, a grad Zagreb za isti broj darivanja poklanjaju besplatnu godišnju kartu za prijevoz ZET-om, ukoliko nemaju već to pravo po drugoj osnovi.    


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:55:46

Create Account