DVD Vugrovec održao redovnu izvještajnu godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2017. 19:45:50
DVD Vugrovec održao redovnu izvještajnu godišnju skupštinu

Foto: Ivana Habek

Vidljiv napredak u radu društva pohvalili su mnogi govornici, a u ime Vatrogasne zajednice Zagreba Stjepan Combaj  posebno je istaknuo u mnogim društvima dobar rad s mladima pri čemu mladi ostaju i kasnije u društvima što jamči dobru budućnost našem dobrovoljnom vatrogastvu.


DVD Vugrovec, uspješno je vatrogasno društvo, ocijenio je zapovjednik društva Zoran Potočić na redovnoj godišnjoj skupštini održanoj u subotu, 28. siječnja u vugrovečkom društvenom domu. U Vatrogasnoj zajednici grada Zagreba koja broji 57 društava, za 2015. g. osvojili su 566 bodova i 34 mjesto, međutim uspjeh je u tome što su za dva mjesta napredovali u odnosu na prethodnu godinu. K tome treba dodati da su naznake nakon nedavnog bodovanja za 2016. godinu i bolje, što znači da društvo intenzivira svoj rad i napreduje.

Tijekom prošle godine osposobljavali su se za razna vatrogasna zvanja, a zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici u svoj su sastav primili vatrogasno vozilo Iveco euro cargo, prilagođeno za brdoviti teren kojeg Vugrovčani pokrivaju. Prošle su godine imali samo jednu požarnu intervenciju i to na otvorenom prostoru, što je jako dobro, jer na području koje pokrivaju drugih požara nije bilo. Obilježili su lani i 70. obljetnicu osnutka društva što je svakako pomoglo i daljenjem omasovljenju članstva.

Trenutačno, DVD Vugrovec broji 123 člana: 67 muških, 13 žena, te 43 djece i mladeži. Od 80 odraslih 51  je redovnih članova i 29 pomažućih. Ono najvažnije, 29 je operativaca sa svim ispitima spremnih na intervenciju. Važnost ovog društva uvidjeli su i u široj društvenoj zajednici, pa su tako nazočni na skupštini bili Zlata Trošelj, izaslanica gradonačelnika Milana Bandića, predsjednik gradske četvrti Sesvete Dražen Markota, u ime gradske vatrogasne zajednice član predsjedništva Stjepan Combaj, ravnatelj vugrovečke škole Vlado Vuger i mnogi drugi.

Član predsjedništva Zagrebačke vatrogasne zajednice Stjepan Combaj tom je prigodom uručio priznanja članovima društva i mladeži. Posebna atrakcija bilo je obraćanje bratskog društva DVD-a Oriovac  iz Slavonije, koje je uz pozdrave, predsjedniku društva Mladenu Uroiću uručio aparat za gašenje. Tako izgleda izvana, a pritiskom na poseban gumb, aparat se otvara i postaje aparat za gašenje žeđi i to originalnom slavonskom "šljivom".  Aparat je potom tijekom večeri bio intenzivno korišten.


Create Account