Korlaet: Rušimo sve zgrade u Sljemenu osim upravne i tzv. "kockice" i gradimo HUB S i glazbenu školu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2023. 10:43:45
Korlaet: Rušimo sve zgrade u Sljemenu osim upravne i tzv. "kockice" i gradimo HUB S i glazbenu školu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet na jučerašnjoj presici u novootvorenom sesvetskom vrtiću govorio je o preobrazi Sljemena i najavio izgradnju na to prostoru poduzetničkog inkubatora - HUB S i Glazbene škole Zlatka Grgoševića.




Izmjenama i dopunama GUP-a Sesvete omogućit će se značajniji očekivani zahvat na području industrijskog kompleksa bivšeg Sljemena. Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama novootvorenog vrtića Markuševec u Sesvetama, konkretne poteze u tom smislu. 


"U kompleksu Sljemena je desetak zgrada od kojih će većina biti uklonjena, a ostat će dvije i to upravna zgrada s bivšim restoranom, te tzv. "kockica". U prvoj će biti uređen poduzetnički inkubator HUB S koji će u sebi imati četiri poduzetničke cjeline: Start up, poduzetnički centar kao working hub, Maters udrugu i prostore za Fav lab s prostorima za potrebe raznih radionica. Vjerujem da će ova zgrada postati jedan inkubator, zborno mjesto razmjene ideja i tehnologija u svim sferama poduzetništva. 


Druga zgrada tz. "kockica" bit će prenamijenjena u osnovnu i srednju glazbenu školu kapaciteta cca 700 učenika. Ta se zgrada opet sastoji iz dva dijela, a veći dio ima raster stupova 6 puta 6 metara i visinu od 4 metra, dakle vrlo je podatna za glazbenu školu, za produkcije, vježbanje i sve razne druge oblike nastave", rekao je Korlaet dodavši da je raspisivanje natječaja za izradu glavnog projekta predviđeno do kraja ove godine što znači, ustvrdio je, da će postupak javnog natječaja za izvođača radova završiti do kraja 2024. godine, a to znači da bi u prvom kvartalu 2025. godine mogli početi i radovi prenamijene postojećeg objekta u školu.


Na ove riječi zamjenika Korlaeta javio nam se Dražen Markota, predsjednik VGČ Sesvete u prethodnom mandatu tvrdeći da je gradska četvrt već 2017. godine izradila glavni projekt za našu glazbenu školu za što je bilo izdvojeno stotinjak tisuća kuna, te da mu nije jasno radi čega se sada ponovo mora raditi ono što već postoji? 



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account