KUD Kašina ima novo vodstvo, novi predsjednik je Filip Serdar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2024. 9:45:47
KUD Kašina ima novo vodstvo, novi predsjednik je Filip Serdar

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na mjesto dosadašnjeg predsjednika Josipa Raca koji je ostao član upravnog odbora, izabran je Filip Serdar.




Kulturno-umjetničko društvo Kašina s kraćim prekidima djeluje od 1976, a  2011. na inicijativu mještana, posebice mladih, društvo je u pomlađenom sastavu obnovilo svoj rad. Krajem prošle godine društvo broji 108 članova raspoređenih u 3 sekcije: plesačka s 25 članova, voditelj Josip Živković, dječja plesačka s 40 članova, voditeljica Eva Đuran i tamburaška s 11 članova, voditelj Vice Zirdum, te 32 podupirajuća člana.


Protekle subote Kulturno umjetničko društvo Kašina održalo je godišnju izbornu skupštinu na kojem je izabrano novo vodstvo društva, većinom od dosadašnjih članova upravnog odbora, a promijenjen je predsjednik. Mladi sada već bivši predsjednik Josip Rac kojem su svi zahvalili na dosadašnjem velikom angažmanu, te dobrom radu društva, na vlastitu inicijativu odstupio je s mjesta predsjednika, no ostao članom Upravnog odbora.


Nakon izvještaja o dosadašnjem radu, izabrano je novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Filip Serdar, a cjelokupno novo vodstvo čine:

Predsjednik  Filip Serdar 

Potpredsjednici Laura Buntak i Vid Šarkanj 

Tajnik   Tomislav Rac 

Blagajnica  Jelena Barbarić Mađer 

Upravni odbor  Filip Serdar, predsjednik, Laura Buntak dopredsjednica, Vid Šarkanj dopredsjednik, Tomislav Rac tajnik, Jelena Barbarić Mađer blagajnica,  Vice Zirdum,  Josip Rac,  Valentina Rac, Tomislav Barbarić, Miljenko Bertović i Stela Baričević 

Nadzorni odbor:  Renata Kos Palikuća predsjednica, Lorena Stankić i Martin Šafran


Dobar rad društva prepoznali su mnogi pristigli gosti. Tako su skup pozdravili zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Trpimir Goluža, Predsjednica VGČ Sesvete Ines Sosa Meštrović, predsjednica VMO Kašina Elizabeta Kralj Kovačić, bivši ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina Ivan Klaić, u ime DVD-a Kašina Krstina Kašnar, u ime Udruge žena Kašina Ankica Ležaić, te majka Lovre Bertovića zahvalivši KUD-u i svim članovima na organiziranoj i provedenoj višekratnoj humanitarnoj akciji su kojoj su prikupljana sredstva za nabavu i ugradnju uređaja za Lovrinu lakšu mobibilnost kod kuće. 


Na kraju dosadašnjem predsjedniku Josipu Racu članovi su priredili malo iznenađenje poklonivši mu prigodan dar u znak zahvalnosti za dosadašnji rad u društvu i njegovo vođenje.


Skupštini je nazočila u ime Gradskog ureda za kulturu Cvijeta Grijak, a društvo je pokazalo da je dostojan čuvar Baštine ovog prigorskog kraja, te važna karika u oblikovanju društvenog života kako same Kašine, tako i cijelog Sesvetskog prigorja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.12.2023. 12:13:54

Create Account