Nakon dvije godine ponovo kroz vikend održana manifestacija Kašinsko Petrovo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2022. 11:43:31
Nakon dvije godine ponovo kroz vikend održana manifestacija Kašinsko Petrovo

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika kašinske župe i ovog prigorskog naselja nakon dvogodišnje pandemijske pauze, ponovo je održan. 



Pandemijska je pauza kako svugdje, tako i ovdje uzela danak, pa je obnova manifestacije bila nešto malo, ali neznatno skromnija od velike posljednje u 2019. godini. No i ovako je bilo obilja programa za svakoga ponešto. Kroz dvodnevnu manifestaciju organiziran je u subotu mađioničarski show za djecu, turnir u pikadu i stand up show uz obaveznu zabavu na otvorenom pod šatorom.


Nedjelja je bio dan svetkovine u župi svečanim misnim slavljem kojeg je predvodio kašinski župnik vlč. Josip Senjak.

Nakon mise za sve je župljane i goste Kašine u društvenom domu bio organiziran besplatni grah, a potom je ponovo održan program za djecu u igraonici Planinske družine. Središnji dio svjetovnog programa svakako je bio već uobičajeni i udomaćeni kulturno-umjetnički program uz nastupe domaćeg KUD-a Kašina i još pet drugih folklornih društava, kao na posljetku i Maksimirske mažoretkinje. Program je započeo mimohodom društava od kašinske škole do pozornice pored društvenog doma.


Folklorne susrete pratila je i izaslanica gradonačelnika, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Ivana Krištof kojoj su za stolom društvo pravile predsjednica M.O. Kašina Elizabeta Kralj Kovačić, član vijeća Tomislav Barbarić i ravnateljica Dječjeg vrtića Sesvete Nada Mladiček.


Organizator manifestacije koja je završila uobičajeno zabavom pod šatorom bili su zajednički KUD Kašina i M.O. Kašina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account