Tambura u srcu Prigorja: U Kašini održan 4. susret tamburaških orkestara

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.10.2022. 12:49:04
Tambura u srcu Prigorja: U Kašini održan 4. susret tamburaških orkestara

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kašinom je u nedjelju odzvanjala tambura i zvonki glasovi vokalne pratnje na 4. susretu tamburaških orkestara.



Vrlo kvalitetno glazbeno događanje održano je u nedjeljno predvečerje u društvenom domu Kašina pod nazivom Tambura u srcu Prigorja. Riječ je o 4. susretu tamburaških orkestara koji su donijeli mnoge tradicionalne, ali i pop/rock skladbe pokazujući i dokazujući još jednom da je tambura samo instrument, a vještina i glazbena preferencija svirača, skladatelja i dirigenata usmjeravaju u glazbeni žanr. 


Na susretu su nastupila četiri orkestra, domaćini Kašina, zatim Tamburaški orkestar KUD-a Dragutin Domjanić Adamovec, Varaždinski tamburaški orkestar i vjerojatno najbolji amaterski tamburaški orkestar u Hrvatskoj Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva "Ferdo Livadić" iz Samobora.


Gosti su u pojedinim skladbama imali i vokalnu pratnju, pa se tako Adamovčanima pridružio Stjepan Baričević otpjevavši pjesmu Poveč anđel, varaždinske tamburaše vokalno su podržale članice Ženskog vokalnog sastava Varaždinskog folklornog ansambla izvevši pjesmu Ravna Podravina, a Vokalni ansambl Samoborke zapjevale su uz svoje tamburaške kolege Dok sunce sja, Daleko je onaj ko me voli i Tamo preko Drave.


Organizatori namjeravaju ovaj događaj pretvoriti u tradicionalni skup tamburaških orkestara.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 9:45:47

Create Account