Lijepa gesta prijatelja uoči Božića, invalidu poklonili elektrokotač

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.12.2023. 9:20:32
Lijepa gesta prijatelja uoči Božića, invalidu poklonili elektrokotač

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Iznenadili ga i raznježili: Stopostotnom invalidu Deanu Kušekoviću za Božić je darovali elektroporetač za samopogon invalidskih kolica.



Dean Kušeković iz Popovca, časnik HV-a iz Domovinskog rata, nakon obrane Domovine vodio je uobičajeni radni i obiteljski život sve do 2008. godine i teške prometne nesreće kada je postao stopostotni invalid. Kao što bi i svakome, i njemu je u početku to teško palo, jer je bio sportaš. Tijekom cijelog života bavio se sportom  i zaslužio razne medalje iz raznih sportova kao što su skijanje, rukomet, bilijar i mali nogomet. No, ubrzo nakon nesreće, kad je shvatio da mu budućnost ne nudi druga rješenja, prihvatio tu invalidsku  činjenicu i nastavio sportski život, sada u para sportovima, te se počeo  baviti atletikom gdje osvaja medalje u bacanju kugle i koplja.


Novonastala situacija pogodila je i njegove prijatelje, te su ove godine okupili se oko ideje pomoći svom Deanu kupnjom elektro kotača za samopogon invalidskih kolica. Radi se o monokotaču na elektro pogon koji se montira na klasična invalidska kolica, te se njime upravlja putem upravljača sličnom biciklističkom i motorističkom guvernalu. 


Za taj čin  skupilo se dvadesetak prijatelja koji su prikupili potrebnih 6 tisuća u sedamdeset eura te mu kotač uručili jučer kod Marijana Tomurada u Popovcu koji je osim što je i sam bio donator za ovu prigodu bio i domaćin na svom OPG-u.


Donatori za ovu prigudu bili su: 

1.    Željko Andrijanić 

2.    Miroslav Botko 

3.    Željko Buči 

4.    Mario Celinić 

5.    Damir Herjavić 

6.    Robert Jakolić 

7.    Zoran Maleta 

8.    Niko Maleta 

9.    Niko Martinović 

10.   Marko Mandić 

11.   Zirap Memeti 

12.   Stipe Perković 

13.   Tomislav Puček 

14.   Željko Rihtarec 

15.   Zvonko Rumenjak 

16.   Ivo Ramljak 

17.   Drago Salatović 

18.   Marijan Tomurad 

19.   Marinko Šekerija 

20.   Miljenko Šekerija 

21.   Vedran Vori 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account