Na privremeno zatvorenom parkiralištu kod "općine" održana akcija PARK, a ne PARKing

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2022. 14:02:43
Na privremeno zatvorenom parkiralištu kod "općine" održana akcija PARK, a ne PARKing

Foto: Sesvete danas, Borko Samec i Ostvarenje

Zajedničkim snagama Muzej Prigorja i Ostvarenje na zatvorenom parkiralištu njegovim oslikavanjem poslali su prometnu poruku.



U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, od srijede, do subote navečer parkiralište ispred zgrade Muzeja Prigorja, odnosno Gradske uprave, područje službe Sesvete bilo je zatvoreno za automobile i predano na korištenje samo prolaznicima i malim slikarima. 


Edukativna radionica kreativnog slikanja Ostvarenje pod vodstvom sesvetske slikarice Sanele Đurinec Raič, okupila je u dva dana četvrdesetak mališana i mladih, te ponekog pomalo iskusnijeg, ali godine nisu važne, u cilju oslikavanja parkirališnih mjesta, s težnjom ulijevanja boja, svježine i radosti u inače tmuran sivi asfaltni ambijent. 


Ovime je ujedno poslana i poruka o težnji mnogih pješaka vezano za taj prostor.


"Mislim da smo zaista iskoristili slobodno parkiralište i pretvorili ga u kreativnu priču. Bilo bi doista lijepo kad bi cijeli ovaj prostor mogao biti predan na korištenje isključivo pješacima", rekla nam je stručna voditeljica akcije Sanea Đurinec Raič.


Bilo bi dobro da nadležni o tome razmisle, kao i da razmisle, kamo s a automobilima, odnosno gdje smjestiti parkiralište. Da se pita nas, nekoliko razina ispod sadašnjeg parkirališta i evo ti puno dodatnih mjesta za parkiranje. Samo odakle novci, pitaju se strukture vlasti isto kao nekad u socijalizmu, koje se još uvijek boje privatne inicijative.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account