Nastavlja se projekt šetnice uz Vuger potok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2021. 8:51:50
Nastavlja se projekt šetnice uz Vuger potok

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon što je izgrađena od Zagrebačke do rasadnika Hrvatskih šuma, projekt šetnice nastavlja se dalje.



Prvotna ideja šetnice koja je sada već izgrađena, dakle od Zagrebačke ulice u Sesvetama do mosta kod ulaza u rasadnik Hrvatskih šuma, naknadno je proširena, pa se već prije početka njene izgradnje govorilo da će šetnica biti izgrađena sve do Vugrovca, odnosno do mosta u Ulici Đure Popovića, kod vugrovečke crkve. 


Ta je ideja i dalje na snazi, a sada se već prelazi u drugu fazu ostvarenja projekta od današnjeg završetka šetnice kod rasadnika, do mosta u Grahovečkoj ulici u Markovom Polju, odnosno kako se kolokvijalno kaže do "Dvije vrbe". 


Za projektiranje tog dijela šetnice Vijeće Gradske četvrti Sesvete izdvojilo je 200 tisuća kuna i projekt bi trebao biti izrađen do kraja ove godine, a zatim taj dio realiziran u narednoj godini. Ovu drugu fazu olakšava i činjenica da nema nikakvih imovinsko-pravnih problema, jer najveći dio rekreativne staze bio bi izgrađen po postojećem poljskom putu koji dobar dio trase u dužini od oko 3800 metara prati obalu potoka, a jedan dio Grahovčke na toj trasi već je asfaltiran i služi kao ulica. 



I uz buduću drugu fazu  trebale bi, kao i uz ovu postojeću biti postavljene klupe za odmor, te posađeno primjereno raslinje.  Treća faza od "Dvije vrbe" do središta Vugrovca bit će najzahtjevnija, jer na tom najkraćem dijelu do obale potoka u znatnom dijelu dužine nalaze se privatne parcele, pa će trebati otkupljivati, no, uvjeravanja su da se neće odustati.


"Pa dobro znadete i sami koliko smo otpora imali samo u najavi izgradnje postojeće šetnice, no, uspjeli smo to izgurati na, vjerujem, najbolji mogući način i danas kada pogledate da svi građani, pa i oni najveći kritičari koriste tu stazu, šeću se po njoj, trče, voze bicikle, rolaju se, jasno je da smo napravili pravu stvar", govori nam zamjenik predsjednika VGČ Sesvete Dražen Markota dodajući kako se snažno zalaže za ostvarenje ideje rekreacijske staze u cijelosti.


"Ideju rekreacijske staze do Vugrovca riješit ćemo u potpunosti, u kojem roku još ćemo vidjeti, međutim tu ne stajemo. Ideja je da napravimo hodočasnički put, dakle šetnicu sve do Marije Bistrice o čemu sam već razgovarao i s voditeljem Nacionalnog svetišta, a nadamo se da će to biti moguće ostvariti prijavom ovog zajedničkog projekta Sesveta i Zagreba s Marijom Bistricom za sufinanciranje iz europskih fondova", zaključio je Markota, rekavši kako ideje i projekti idu dalje unatoč svega.


Fotografije prikazuju završetak izgrađenog dijela šetnice na mostu kod rasadnika, te na istom dijelu početak buduće, te dio u Markovom polju koji je već asfaltiran.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2023. 11:43:10

Create Account