Novi objekt DV Markuševec u Sesvetama otvorio je danas u Sava centru Tomašević sa suradnicima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.11.2023. 15:37:09
Novi objekt DV Markuševec u Sesvetama otvorio je danas u Sava centru Tomašević sa suradnicima

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Dječji vrtić Markuševec, PO Sesvete izgrađen u preuređenom prostoru sportskog objekta Sava centar otvorio je danas gradonačelnik Tomašević sa suradnicima.



Današnjim otvorenjem Dječjeg vrtića  Markuševec u bivšem prostoru sportske dvorane Sava centar u Sesvetama  otvoreno je 7 vrtićkih skupina od kojih 5 jasličkih, rekla je na otvorenju ravnateljica vrtića Ljiljana Habek.  Površina vrtića je 1274 kvadrata, a ima i veliki vanjski prostor igrališta. 


Vrtić će pohađati stotinjak malih Sesvećana, a u njemu će biti zaposleno dvadesetak odgojiteljica.  Na otvorenju zapjevali su i zaplesali prigorske popevke i tance mali vrtićarci na oduševljenje svih nazočnih. 


Gradonačelnik Tomašević, otvarajući vrtić istaknuo je da je ovo drugi vrtić koji je otvoren u Sesvetama, prvi je bio u Kašini, te da će do kraja godine još u Sesvetama biti otvoren vrtić u Sesvetskoj Selnici, a u narednoj će godini biti otvoren i treći novi vrtić u Sesvetama Sesvetski Kraljevec. "U postupku javne nabave za izvođače radova su još dva vrtića na području Sesveta, Sesvetska Sopnica i Cerje, dakle do kraja našeg mandata u Sesvetama ćemo imati otvoreno šest novih vrtića što nikada nitko nije napravio, a još plus toga do kraja 2026. godine bit će izgrađeni i vrtići u Starom Brestju i Sesvetskim Selima", rekao je Tomašević i dodao da je objekt novootvorenog vrtića u Sesvetama napravljen u suradnji s privatnim investitorom, Perom Karatovićem.  "To je za sada jedinstveni slučaj u našem mandatu i nadamo se da će takvih primjera biti još", nadovezao se gradonačelnik pozivajući pri tom i druge investitore da se javljaju na gradske javne pozive za suradnju.

"Naš je zadatak da do kraja našeg mandata nema više neupisane djece u dječje vrtiće i to ćemo izvršiti. Osam gradskih dječjih vrtića se u Sesvetama nikad nije napravilo, a kamoli u tako kratkom periodu od nekoliko godina što će biti u 2026. godini ", zaključio je Tomašević.


Bivšu sportsku dvoranu "Sava centar", vlasnik je vlastitim sredstvima po planu ovlaštenog arhitekte prenamijenio u vrtić prema svim pedagoškim standardima, te je ugovoren rok zakupa na 10 godina po cijeni od 8 eura po kvadratu, što je prema Tomaševiću dobra cijena i za grad i za investitora.  Grad je uložio u opremanje objekta 150 tisuća eura.


Predstavnici gradske vlasti došli su u Sesvete vidno zadovoljni noseći, kako je netko napomenuo, punu košaru darova (nadajmo se da nisu Danajci op.a.),  pa su tako uz vrtiće spomenute škole, Branimirova, Sljeme, Muzej Prigorja ,KC Novi Jelkovec, biciklistička staza i druge zanimljive teme o kojima ćemo o svakoj opširnije u posebnim napisima.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.4.2024. 14:39:02

Create Account