Protest u Sopnici: Dolenec laže, nismo imali nikakve konstruktivne sastanke, uz dom djeci oduzimaju i igralište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.1.2024. 13:25:47
Protest u Sopnici: Dolenec laže, nismo imali nikakve konstruktivne sastanke, uz dom djeci oduzimaju i igralište

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

U Sesvetskoj Sopnici održan je protestni skup nakon obavijesti gradske vlasti da društveni dom ide u prenamjenu za dječji vrtić umjesto da izgrade novi.




Građani Sesvetske Sopnice danas su se okupili oko društvenog doma koji bi uskoro trebao biti prenamijenjen u dječji vrtić. S takvim rješenjem problema nedostajućih mjesta u dječjim vrtićima ne slažu se u Sesvetskoj Sopnici. Tvrde da bi  postojeći objekt trebalo srušiti i napraviti novi objekt dječjeg vrtića, ali isto tako i društvenog doma kojeg danas uz samo Vijeće mjesnog odbora koriste još četiri udruge s ukupno više od 300 građana, a koji će sad ostati na cesti bez adekvatnog prostora.


"Danijela Dolenec je u Sesvetskom Kraljevcu iznijela niz laži. Nikakvih konstruktivnih sastanaka s njima nije bilo. Od 2022. sastali smo se dva puta gdje smo iznijeli svoje prijedloge o rješavanju problema, ali nikakvih suvislih odgovora tada nije bilo", tvrdi presjednik VMO Sesvetska Sopnica Goran Horvat dodajući da su predstavili cjelovito rješenje problema, dakle na postojećem mjestu sadašnjeg doma kojeg treba strušiti tražili su izgradnju novog objekta dječjeg vrtića uz kojeg bi bio i novoizgrađeni prostor društvene namijene.


"Vidite ovaj objekt, to je montažna "Marlesica" iz sedamdesetih godina koju su sami svojim novcem izgradili Sopničani, kojoj je tehnički vijek 40 godina, a danas je tu već gotovo 50 godina. Stara je i trošna zgrada i oni u nju žele smjestiti malu djecu. Pa to je kao da su sišli s uma", govori pred novinarima Horvat i nastavlja: "Oni (gradska vlast op.a.) umjesto da sruše staro i nesigurno, u taj trošni i stari prostor uselit će mališane, a svi ostali korisnici tog prostora na cestu. Nitko nam nije dao nikakav prijedlog niti alternativni prostor. Osim toga ovo lijepo dječje igralište više neće biti javno, jer, zna se da je vrtićko igralište zatvorenog tipa. Dakle osim što našoj društvenoj zajednici otimaju prostor, našoj djeci otimaju i jedino igralište u naselju uz kojeg je i vježbalište, pa ujedno i njegovi korisnici ostaju bez toga". 


Horvat ponovo tvrdi da nisu protiv vrtića koji im je itekako potreban. "Naglašavam da smo doista za vrtić, on nam je itekako potreban, ali na jedan civiliziran i pametan način, gradnjom novog, a ne guranjem mališana u trulo i staro. Šaljem im poruku da Zagreb nije njihov, Zagreb je naš i mi ćemo ga braniti od Tomaševićevog totalitarizma", zaključuje Horvat.


U video zapisu pogledajte što je Goran Horvat izjavio danas medijima ispred društvenog doma.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2024. 13:16:26

Create Account