Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici najavljen je za ovu srijedu radi oduzimanja mjesnog društvenog doma

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2024. 9:29:24
Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici najavljen je za ovu srijedu radi oduzimanja mjesnog društvenog doma

Foto: Google

U Sesvetskoj Sopnici organizira se prosvjed protiv odluke gradskih vlasti o oduzimanju društvenog doma.



Grad Zagreb želi u društvenom domu Sesvetska Sopnica prostor preurediti u vrtić na što su članovi Vijeća mjesnog odbora negodovali rekavši da su svakako za vrtić, međutim da im trebaju i njihove prostorije, te predložili vlastima da objekt sruše, jer radi se o prastaroj montažnoj "Marlesici" kojoj je već istekao vijek trajanja, te na tom mjestu izgrade novi vrtić koji je doista potreban tom naselju i u sklopu iste zgrade naprave novi društveni dom, odnosno središte društvenog zbivanja tog naselja. 


Gradska vlast je to, tvrde u VMO Sesvetska Sopnica, odbila i ostala kod svoga da će "Marlesicu" preurediti u vrtić. O tome ih je obavijestila prije koji dan elektroničkom poštom. U VMO Sesvetska Sopnica tvrde da su pokušali stupiti u kontakt s predstavnicima gradske vlasti, međutim, neuspješno, te sada organiziraju prosvjed kako bi skrenuli pozornost na ovaj problem. 


U nastavku prenosimo poziv predsjednika VMO Sesvetska Sopnica Gorana Horvata na prosvjed.


 Dana 16.01.2024. zaprimili smo mail od gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet o prenamjeni prostora MO u Dječji vrtić.


Svi vijećnici i stanovnici MO Sesvetska Sopnica se s time ne slažu. pokušali smo razgovarati i sa gradom i samim gradonačelnikom, ali ništa. Zato smo odlučili mirnim prosvjedom, a ako bude potrebno i živući lanac.


Pozivamo vas dana 24.01.2024. (srijeda) na mirni prosvjed ispred mjesnog doma Sopnička 66 u 09.30 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2024. 12:40:22

Create Account