Šokirani Sopničani prijete prosvjedom: Umjesto da izgrade novo, krpaju staro i nesigurno

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2024. 8:53:00
Šokirani Sopničani prijete prosvjedom: Umjesto da izgrade novo, krpaju staro i nesigurno

Foto: Zagreb.hr

"Umjesto da nam izgrade novi vrtić i društveni dom, oni žele prastaru montažnu "Marlesicu" kojoj je istekao rok trajanja prenamijeniti u vrtić što je jako nesigurno za našu djecu", tvrde u Sesvetskoj Sopnici.



Predsjednik Mjesnog odbora Sesvetska Sopnica Goran Horvat šokiran nedavnim mailom iz gradske uprave u kojem se najavljuje skora prenamjena prostora društvenog doma Sesvetska Sopnica uputio je medijima otvoreno pismo u kojem protestira radi "neutemeljenog i štetnog" postupka prenamijene prostora društvenog doma u dječji vrtić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:


"Obraćamo vam se zbog maila koji smo danas dobili od Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, vezano za prenamjenu prostora Mjesnog odbora Sesvetska Sopnica, Sesvete u područni objekt Dječjeg vrtića “En ten tini”. Iako smo u zadnje dvije godine tražili da se izgradi novi objekt koji će biti adekvatan za namjenu dječjeg vrtića i društvenog doma na istoj lokaciji, s obzirom da postojeći objekt je “Marles gradnja” montažni objekt te kao takav nije adekvatan niti siguran za namjenu dječjeg vrtića, a isto tako jedan od najvećih Mjesnih odbora izgubio bi društveni dom koji su izgradili svojim financijskim doprinosom sami mještani Sesvetske Sopnice.


Prvi sastanak svih predsjednika Mjesnih odbora održan je prije dvije godine, na kojem smo dokumentacijom potkrijepili naše zahtjeve i mišljenja vezana uz prenamjenu, gdje smo jasno dali do znanja što želimo i što je stanovnicima Sesvetske Sopnice prihvatljivo.


Nakon prvog sastanka na kojem sam dosta puta prekinut u svom izlaganju tražili smo sastanak sa nadležnim gradskim uredom za obrazovanje (potpora Stipe Jurić voditelj Područnog odsjeka Sesvete), sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Danijelom Dolenec (zahtjev za sastankom upućen putem zaključka sa sjednice Mjesnog odbora od 30.10.2023.). Međutim do današnjeg maila o početku prenamjene  24.01.- uvođenje izvođača u prostor, 29.01.-početak radova nikakav odgovor niti poziv za sastanak nismo dobili.


Spremni smo na mirni prosvjed 24.01.2024 u 09:30h ispred Mjesnog doma u Sesvetskoj Sopnici ukoliko ne dođe do hitnog sastanka sa nadležnim uredom za obrazovanje i Uredom gradonačelnika".


Goran Horvat 

Predsjednik Mjesnog odbora Sesvetska Sopnica 


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.2.2024. 13:16:26

Create Account