Radovi na obnovi društvenog doma Čučerje dobro napreduju, gradilište posjetio i Tomašević

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2023. 15:45:49
Radovi na obnovi društvenog doma Čučerje dobro napreduju, gradilište posjetio i Tomašević

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Društveni dom Čučerje gotovo u potpunosti je uništio Zagrebački potres 2020. godine, srušen je, a izgradnja novog objekta dobro napreduje.




Čučerje je dio epicentralnog područja snažnog zagrebačkog potresa koji nas je pogodio 22. 3. 2020. godine, a koji je tako teško oštetio čučerski društveni dom da su stručnjaci sugerirali rušenje i izgradnju novoga na temeljima i u gabaritima starog. Srećom, politika je ovaj put poslušala struku, te je oštećena zgrada srušena, a početkom ove godine gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac za izgradnju novog objekta koji će ustvari biti replika prethodnog, samo konstruktivno za naše najjače moguće potrese neuništivog objekta. 


Vizual: Grad Zagreb


Tijek radova obišao je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević sa svojim zamjenicima i konstatirao da radovi koji bi trebali biti završeni početkom naredne godine, dobro napreduju, a da će nova zgrada doma izgledati kao negdašnja.


Vizual: Grad Zagreb


„Ovaj Društveni dom je izuzetno bitan za javni život Čučerja. Novu zgradu Doma koristit će Mjesni odbor Čučerje za svoje potrebe te udruge koje ovdje djeluju. Također, građanima će biti dostupna polivalentna dvorana dostupna za razne društvene, javne i kulturne sadržaje“, rekao je gradonačelnik Tomašević.


Grad Zagreb je iz proračuna osigurao oko 1,4 milijuna eura kako bi se novi Društveni dom, koji je dio povijesno-urbane cjeline izgradio te time vratio društveni život u taj dio grada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 9:29:24

Create Account