Dolenec: Odustajemo od prenamijene društvenih objekata Novo Brestje i Sesvetska Sela u dječje vrtiće

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.2.2023. 10:10:52
Dolenec: Odustajemo od prenamijene društvenih objekata Novo Brestje i Sesvetska Sela u dječje vrtiće

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izjavila je da je grad odustao od prenamijene društvenih domova u Novom Brestju i Sesvetskim Selima u dječje vrtiće.



Objekti mjesne samouprave ili kako smo ih svojedobno nazivali, a mnogi ih još uvijek nazivaju društvenim domovima ne tako davno bili su vrlo poželjni prostori za ideju gradske vlasti prenamijene tih prostora u gradske vrtiće, jer, kao što je dobro znano, uvelike smo deficitarni slobodnim mjestima u našim vrtićima i mnogi mališani i dalje nemaju mjesto među svojom populacijom u organiziranom predškolskom odgoju. 


Nekoliko takvih društvenih domova nalazi se i na području Sesveta, a posebice se digla hajka u Novom Brestju gdje su građani tražili od gradske vlasti odustajanje od prenamijene njihovog doma, jer, tvrdili su, da objekt nije u tehnički dobrom stanju, a također da bi oduzimanjem društvenog prostora izgubila se mogućnost javnog djelovanja u tom mjesnom odboru.


Prema izjavi zamjenice Dolenec, društveni dom u Novom Brestju ipak neće ići u prenamjenu za vrtić, nego ostaje dosadašnjoj svrsi.


"Kada smo išli u projektiranje, shvatili smo da bi utrošak novaca za taj projekt bio veći od benefita, budući da bi u taj prostor mogla se smjestiti tek jedna ili dvije vrtićke skupine", rekla je Dolenec objašnjavajući razloge odustajanja od navedenog projekta, ali dodajući da će gradska vlast u suradnji s VGČ Sesvete i Mjesnim odborom Novo Brestje ili možda i Staro Brestje zajednički tragati za pogodnom lokacijom izgradnje novog objekta vrtića. 


Također dodala je da se odustalo od sličnog projekta u Sesvetskim Selima gdje će se, obzirom na veličinu parcele koja to dopušta, graditi novi objekt vrtića. 


Više o toj temi pogledajte u video izjavi zamjenice Dolenec.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2024. 12:40:22

Create Account