Gradski vrh posjetio gradilište vrtića u Ivanjoj Reki - video izjava

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.2.2023. 9:15:04
Gradski vrh posjetio gradilište vrtića u Ivanjoj Reki - video izjava

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom obišli su u utorak gradilište Dječjeg vrtića ''Zrno'' u Ivanjoj Reki. 



Riječ je o vrtiću za koji je kamen temeljac položen krajem kolovoza prošle godine, a koji će početi radom na jesen ove godine.  Vrtić će moći primiti 100 djece, gradi se na dvije etaže ukupne površine 1.585 m2.  Zamjenica Danijela Dolenec na konferenciji za novinare upriličenoj na gradilištu izjavila je da će ovaj vrtić značajno povećati kapacitete prijema mališana u obuhvat predškolskog odgoja.


„Izuzetno smo sretni i ponosni kad obilazimo objekte odgoja i obrazovanja koji niču, konkretno na ovom gradilištu gdje za sad po svim indikacijama sve ide kako treba'', rekla je zamjenica Dolenec te podsjetila da je prijavom Grada Zagreba na Nacionalni plan oporavka i otpornosti 16 objekata sufinancirano četvrtinom potrebnih sredstava. Posebno je podsjetila da se vrtić u Kašini polako privodi kraju, te će i on primiti prve mališane početkom nove pedagoške godine.


Europskim novcem sufinanciran je i područni objekt dječjeg vrtića u Ivanjoj Reki i to 23 posto, dok su preostala sredstva osigurana u gradskom proračunu.  Trenutno su u tijeku i javne nabave za izvođača radova za još tri, odnosno uskoro četiri vrtića, dok su četiri na izdavanju građevinske dozvole.


I dok su projekti sufinancirani europskim sredstvima prioritet, u iščekivanju je i novi poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za vrtiće na koji će Grad Zagreb ponovno odgovoriti prijavama novih projekata izgradnje dječjih vrtića.


Pogledajte što je na temu izgradnje vrtića u Zagrebu izjavila Danijela Dolenec


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 26.1.2024. 12:40:22

Create Account