Obilježena deseta godišnjica pogibije mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2019. 8:44:02
Obilježena deseta godišnjica pogibije mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

Foto: PUZ

Ispred spomen obilježja u Sesvetama, u petak, 3. svibnja 2019. obilježena je deseta godišnjica stradavanja mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca.



Na samom početku svoje karijere u intervenciji sprječavanja razbojništva u Raiffeisen banci u Sesvetama, 5. svibnja 2009. godine poginuo je policajac Ivan Grbavac.   Imao je 24 godine. Rođen je u Sesvetama, živio je i radio u Sesvetama, poginuo je u Sesvetama. NJegov ubojica, bezimeni pljačkaš osuđen je na 40. godina zatvora.

 

U spomen na njegov hrabri čin i preranu smrt  ispred spomen obilježja na zidu banke zapaljene  su svijeće  i položeni vijenci.  U ime izaslanstva MUP-a i PUZ-a  počast su mu odali  Ivan Merčep, načelnik Uprave policije, Dubravko Teur, zamjenik načelnika  Zagrebačke policijske uprave i Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“. U ime Policijske postaje Sesvete nazočan je bio načelnik Evelin Mustapić i predsjednik gradske četvrti Sesvete  Stjepan Kezerić, 

Molitvu je predvodio župnik župe Svih Svetih u Sesvetama preč. Mario Migles. Potom su članovi obitelji, kolege i prijatelji zajedno s izaslanstvom MUP i PUZ-a krenuli na groblje Markovo polje odati počast na mjestu gdje Ivanovo tijelo počiva.

 

Završnu molitvu za pokojnog Ivana izmolio je policijski kapelan Zagrebačke policijske uprave don Marin Drago Kozić. 

 

Sportski dio komemoracije nastavio se malonogometnim memorijalnim turnirom koji nosi ime poginulog policajca, a na kojem je najbolja bila ekipa Policijske postaje Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2023. 15:36:02

Create Account