Obilježena tužna 14. obljetnica stradanja mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.5.2023. 15:36:02
Obilježena tužna 14. obljetnica stradanja mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca

Foto: PUZ

Ispred spomen obilježja u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama obilježena je 14. godišnjica stradavanja mladog sesvetskog policajca Ivana Grbavca.



Na samom početku svoje karijere tijekom intervencije sprječavanja razbojništva u Raiffeisen banci u Sesvetama, 5. svibnja 2009. godine smrtno je stradao policajac Ivan Grbavac.   Imao je samo 24 godine. Rođen je u Sesvetama, živio je i radio u Sesvetama, poginuo je u Sesvetama. Njegov ubojica, bezimeni pljačkaš čije ime nikad više nećemo spomenuti osuđen je na 40. godina zatvora.


U spomen na njegov hrabri čin i preranu smrt  ispred spomen obilježja na zidu banke zapaljene su svijeće  i položeni vijenci.  kojem su uz njegovu obitelj i prijatelje nazočili predstavnici policije, predstavnik Ravnateljstva policije Stjepan Cavrić, predstavnik Policijske uprave zagrebačke Stipo Mandić te s izaslanstvo Policijske postaje Sesvete predvođeno načelnikom Darkom Brnjakovićem.


Po završenoj molitvi koji je ispred spomen ploče predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles, na groblju Markovo polje odana je počast na mjestu gdje mladi policajac počiva. Na Ivanov grob položen je vijenac i zapaljene su svijeće, uz prisutnost počasnog postroja Policijske uprave zagrebačke. Završnu molitvu za pokojnog Ivana predvodio je policijski kapelan don Marin Drago Kozić.


U sportskom centru „Sava sport“ u Sesvetama već tradicionalno održana je i memorijala malonogometna utakmica u kojoj su snage odmjerili policijski službenici IX. policijske postaje Zagreb (sesvetske policijske postaje) i ekipa Policijske uprave zagrebačke - Ured načelnika, a utakmica je završila tijesnom pobjedom ekipe Policijske uprave zagrebačke - Ured načelnika, rezultatom 3:4.


Gradska četvrt je postavila spomen ploču 2014. godine.  U znak sjećanja i zahvale, imenom mladog policajca nazvana je nova ulica u središtu Sesveta (ulaz iz Ninske), nasuprot mjesta pogibije, a postavljanju natpisne ploče Ulice Ivana Grbavca na obljetnicu njegove smrti 2017. godine nazočio je i tadašnji gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account