Od danas poseban režim prometa u zoni gradskih groblja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.10.2021. 11:01:28
Od danas poseban režim prometa u zoni gradskih groblja

Foto: ZG Holding

Privremena regulacija prometa u zonama glavnih gradskih groblja, provodit će se od 23.10. do 2.11.2021.  Stroži režim ograničenja prometa provodit će se na blagdan Svih Svetih 1.11.2021. u zoni svih gradskih groblja.ZONA MARKOVO POLJE


Od subote 23.10. do nedjelje 31.10. i u utorak 2.11., od 07:00 do 20:00 sati:

Uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke) odnosno od Markovog Polja u smjeru Popovca za sva vozila osim ZET-a, zabrana parkiranja i zaustavljanja od raskrižja sa Zlatarskom cestom do okretišta redovne linije na istočnom parkiralištu.


U ponedjeljak 1. 11. od 06:00 do 20:00 sati uvodi se:

- zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira. 


Pristup u zone zabrane i ograničenja prometa bit će omogućen samo vozilima ZET-a, TAXI, vozilima invalida i vozilima s posebnim dozvolama.


ZONA MIROŠEVEC


Od subote 23.10. do nedjelje 31.10. i u utorak 2.11., od 07:00 do 20:00 sati uvodi se:

zabrana prometa u Aleji tišine osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila.

U ponedjeljka 1.11. od 07:30 do 20:00 sati:

zatvara se za sav promet u ulicama Aleja tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka, od Mramornog prilaza do Grižanske ulice, osim za vozila ZET-a. Taksi vozilima i vozilima s posebnom dozvolom nije dozvoljen ulaz!

Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. Mirka Deanovića do Rudolfa Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, u Aleji tišine, Mirnoj ulici, Mramornom prilazu, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska, te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.ZONA MIROGOJ


Od subote 24.10. do petka 29.10. i  u utorak 2.11. 2021.,od 7:30 do 21:00 sat:

Zabrana prometa Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea, za sva motorna vozila osim redovnih autobusnih linija ZET–a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom. 


U subotu 30.10. i nedjelju 31.10., od 7:30 do 21:00 sat:

Zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje Hermana Bollea za sva motorna vozila osim vozila ZET-a, 

prijevoz autobusima odvijat će se redovnom trasom uz pojačanje linije 106 prema potrebi i mogućnosti,

ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza, a uspostavlja se novo privremeno stajalište ispred mrtvačnice. 

AUTOTAKSI vozila prometovat će na način da s Remetske ceste ulaze na kolnom ulazu sjeverno od mrtvačnice, prometuju sjeverno oko mrtvačnice, iskrcaj putnika obavljaju na istočnoj strani platoa mrtvačnice i ukrcaj putnika obavljaju u zoni raskrižja s Mirogojskom (na lokaciji gdje autobusi za vrijeme izvanredne organizacije obavljaju ukrcaj putnika). 

U odlasku s platoa AUTOTAKSI vozila koriste OBAVEZAN smjer DESNO Mirogojska i dalje Mirogojskom prema gradu ili Remetskom prema Krematoriju.

     

U ponedjeljak 1. 11., od 7:30 do 21:00 sat:


Zabrana prometa u Aleji H. Bollea i Mirogojskom do Aleje Hermana Bollea za sva vozila osim vozila ZET-a, taxi vozila i vozila s posebnom dozvolom,

prijevoz autobusima bit će iz Bijeničke ulicom Al. H. Bollea do polaznog stajališta kod mrtvačnice i Mirogojskom u povratku, a autobusi za Krematorij će se zaustavljati na izmještenom autobusnom stajalištu redovnih linija na Remetskoj cesti, te će nastaviti Mirogojskom preko Remetske do Krematorija.

ukida se postojeće autotaksi stajalište na Mirogoju nasuprot glavnog ulaza i uspostavlja se novo privremeno stajalište u Aleji H. Bollea uz zapadni kolnik kod Klesarskog puta, cca 150 metara od rotora.

AUTOTAKSI vozilima je dozvoljeni smjer kretanja iz Mirogojske u smjeru Bijeničke ali im je zabranjen ulazak na Bolleovu iz Bijeničke. 

Kako bi se na rotor raskrižju Mirogojske ceste s Al. H. Bollea izbjegla kolizija autotaksi vozila s autobusima ZET-a,  autotaksi vozila kretat će se prema Mirogoju na slijedeći način - Mirogojskom cestom do rotora na kojem obavezno skreću desno u Al. H. Bollea, gdje će iskrcavati putnike na autotaksi stajalištu kod Klesarskog puta.


- Zabrana prometa Mirogojskom od Rockefellerove do Remetske, Remetskom cestom i Ulicom Kameniti stol, za sva vozila osim vozila ZET-a, taxi vozila i vozila s posebnom dozvolom.  

- autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom moći će se kretati Remetskom od Mirogojske do južnog ulaza u parkiralište kod Krematorija te kroz parkiralište prema sjeveru a vozila iz pravca sjevera (Kameniti stol) moraju ući na sjeverni ulaz parkirališta i kroz parkiralište prema jugu.


Od subote 23.10. do utorka 2.11.:

Zabrana obostranog parkiranja u Ulici Kameniti stol, na dijelu od Remetske ceste do Ulice Remete za sva vozila.


Od subote 30.10. od 06:00 sati do ponedjeljka 01.11. do 21:00 sat:

Zabrana uzdužnog parkiranja na Remetskoj cesti, uz novoizgrađeni Kolumbarijski zid od ulaza u Krematorij prema jugu do južnog izlaza/ulaza parkirališta, za sva vozila osim za vozila ZET-a.


ZONA KAPTOL

Od subote 23.10. do nedjelje 31.10. i u utorak 2.11.2021., od 7:30 do 21:00 sat:

zabrana prometa u Ulici Kaptol, osim vozila ZET-a, autotaksija i dostave. 


U ponedjeljak  1.11., od 07:30 do 21:00 sat:

zabrana prometa u Ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a.


U ponedjeljak  1.11., od 7:30 do 21:00 sat:

uvodi se jednosmjeran promet u ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, u smjeru prema jugu. 

lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu biti će zabranjeno,

parkiranje i zaustavljanje na zapadnoj strani Nove Vesi kod Gupčeve Zvijezde kbr. 1, poslije pješačkog prijelaza nasuprot redovnog taksi stajališta.


ZONA SREBRNJAK


U ponedjeljak  1.11., od 7:30 do 21:00 sat, uvest će se sljedeća ograničenja:

zabrana prometa Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr.144, te Laščinskom, od Laščinskog Borovca do Bijeničke,

jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje Hermana Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.

zabrana desnog skretanja iz kružnog toka kod Petrove u ulicu Srebrnjak, osim za vozila ZET-a,

zabrana parkiranja na Bijeničkoj od Aleje Hermana Bollea do ul. Srebrnjak. 

Vezane vijesti
Ažurirano: 2.11.2021. 8:40:23

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account