Održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Sesvetama, u petak je u Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.1.2024. 11:39:22
Održana prva ovogodišnja akcija darivanja krvi u Sesvetama, u petak je u Kraljevcu

Foto: Borko Samec/Sesvete danas, ilustracija

Dobar odaziv na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama, očekuje se dobar odaziv i u petak na akciju u Sesvetskom Kraljevcu.



Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnih darovatelja krvi u Sesvetama održana je u utorak popodne u velikoj dvorani Obrtničkog doma Sesvete. Na akciju se odazvalo čak 57-oro građana od kojih 12 nije zadovoljilo zdravstvene uvjete za darivanje krvi, uglavnom preniska razina željeza ili nepravilan tlak, te je prikupljeno 45 doza ove nezamjenjive tekućine.


"Ovaj prvi ovogodišnji rezultat smatramo dobrim, akciju uvijek planiramo na pedesetak doza, 57 građana se odazvalo što je dobar broj, a na zdravstveno stanje ne možemo utjecati, nekad se manji broj odbije, nekad više", kaže voditelj sesvetskog dijela Crvenog križa Željko Turčić dodajući da je akciji pristupio jedan novi, mladi darovatelj za kojeg se nada da će nakon ovog svog prvog iskustva koje je dobro prošlo ostati dobrovoljni darovatelj krvi.


Ovaj tjedan bit će još jedna akcija na našem području, u petak, 26. siječnja darivanje krvi bit će održano u Sesvetskom Kraljevcu u prostorijama  mjesnog DVD-a Željeznička 13 u vremenu od 15 do 18 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account