Provedena još jedna uspješna sesvetska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2024. 9:17:40
Provedena još jedna uspješna sesvetska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Ovoga puta prikupljeno je 40 doza još uvijek životno nezamjenjive tekućine. 



Na jučer održanoj općinskoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama u dvorani Doma obrtnika okupilo se 49 građana u namjeri sudjelovanja na akciji. Iz zdravstvenih razloga devetoro ih je liječnik mobilnog tima Zavoda za transfuzijsku medicinu morao odbiti, uglavnom se radilo o nepravilnom tlaku ili preniskom željezu, tako da je krv dalo, odnosno prikupljeno je 40 doza životno nezamjenjive tekućine.


"Akcija je protekla u okviru planiranoga, uvijek računamo na prikupljanje 40 do 50 doza krvi po akciji, tako da zahvaljujem svima na odazivu, a posebno mladima, jer se na ovu akciju odazvalo dvoje mladih koji su prvi puta došli dati krv i nadam se da će nakon ovog pozitivnog iskustva ostati naši dobrovoljni darovatelji krvi, čime zamjenjujemo one koji radi godina prestaju darivati krv", izjavio je nakon akcije voditelj sesvetskog dijela gradskog Crvenog križa Željko Turčić.


Naredna akcija će biti u petak u Srednjoj školi Jelkovec, a slijedeća općinska za otprilike mjesec dana kao i uvijek u dvorani Doma obrtnika.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account