Održana posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.12.2023. 9:34:53
Održana posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi sudjelovalo je tridesetak darovatelja.





U organizaciji Crvenog križa, mobilna ekipa Zavoda za transfuzijsku medicinu provela je tijekom utorka popodne u dvorani za sastanke Obrtničkog doma Sesvete posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. akciji je pristupilo tridesetdvoje građana od kojih dvoje nije moglo proći zdravstvenu provjeru, pa je tako za kraj ove godine prikupljeno 30 doza životno važne tekučine. Akciji je pristupilo dvoje mladih koji su prvi puta dali krv i time se pridružili velikoj sesvetskoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi.


Ukupno je u ovoj godini na svim akcijama, a one su se uz svakomjesečnu opću akciju u Sesvetama po dva puta godišnje održavale u Sesvetskom Kraljevcu, te Gimnaziji Sesvete i Srednjoj školi Jelkovec, prikupljeno 580 doza životno nezamjenjive tekućine. Posebno raduje činjenica da je kroz godinu po prvi puta  krv dalo sedamdesetoro mladih darivatelja od kojih su većina bili maturanti obje sesvetske srednje škole. 


"Zanimanje za darivanje krvi u Sesvetama je u porastu što nas posebno raduje, te stoga ponajprije našim mladim darovateljima koji su ove godine po prvi puta dali krv s nadom da će ostati sesvetski dobrovoljni darovatelji krvi, a potom i svim ostalim našim dragim darivateljima želim ugodne božićne blagdane i svako dobro u novoj 2024. godini", rekao je nakon akcije voditelj sesvetskog dijela Crvenog križa Željko Turčić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account