Sramotno odlaganje smeća kod crkve sv. Mihaela u Vugrovcu, traži se akcija nadležnih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.8.2022. 14:09:31
Sramotno odlaganje smeća kod crkve sv. Mihaela u Vugrovcu, traži se akcija nadležnih

Foto: Sesvete danas, Zelene i plave Sesvete

Zašto bi čuvali čistu ljepotu kad sve možemo upropastit svojim brutalnim nemarom?, reakcija je Zelenih i plavih Sesveta na otpadom unakažen okoliš vugrovečke crkve sv. Mihaela uz groblje.
Udruga Zelene i plave Sesvete na svojoj je fejsbuk stranici danas objavila reakciju na divljaštvo koje bacanjem otpada pojedinci čine u krugu prekrasne stare crkve sv. Mihaela ponad Vugrovca kod lokalnog groblja odnosno, Mihalja kako glasi njen naziv u lokalnom žargonu. Ova crkva iz 1331. godine kad se prvi put pisano spominje, do izgradnje crkve sv. Franje Ksaverskog koja tada postaje župna crkva, župljanima je posebno draga radi svoje starine i dominacije na brijegu Kocil iznad Vugrovca, sigurno nije zaslužila besramno ponašanje pojedinaca. 


-Zašto bismo čuvali čistu ljepotu kad sve možemo upropastit svojim brutalnim nemarom? Ovako izgleda okoliš groblja  i crkve u Vugrovcu Donjem u idiličnom zelenilu. Oni koji ovo rade kao i oni koji ovo dopuštaju čine višestruk zločin prema kulturi, civilizaciji, povijesti, prirodi i budućnosti. Kakvu to sliku o sebi ostavljamo? Kakav nepodnošljiv otisak u prostoru? Molimo nadležne da poduzmu sve potrebno da se ovakvo ponašanje iskorijeni ovdje i bilo gdje u Hrvatskoj. Neka kazne budu drakonske! Tako se najbrže uči, dugo pamti i ne ponavlja se!- kaže se u objavi Zelenih i plavih Sesveta.


O ovome problemu već je više puta raspravljao i Mjesni odbor Vugrovca, a svojedobno su namjeravali postaviti čak i lovačku skrivenu kameru za otkrivanje ove posebne ljudske divljači, međutim, odustali su od tog nauma, navodno zato jer im je rečeno da to ne bi bilo posve legalno. 


Dakako, rješenje je postavljanje službene kamere koja bi se, posve smo sigurni, otplatila od samo prvih nekoliko prijestupnika upitne inteligencije. Komunalna kamera imala bi sudsku vjerodostojnost, kao što ima za prometne prekršaje. Samo treba to željeti napraviti. 


Ovo nam nije prvi puta da pišemo o ovom problemu na ovom istom mjestu. Povremeno Čistoća očisti taj prostor, no za kratko vrijeme sve ispočetka. 

Bilo bi krasno da je ovaj vugrovečki ujedno i jedini takav slučaj, no znamo da nije, ali moramo od nekuda krenuti raditi reda. Hoće li se nadležni za ovakve slučajeve pokrenuti?


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.3.2023. 12:44:57

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account