Stanari Ulice Jerolima Miše u Brestju negoduju zbog raskopane ceste koja im oštećuje vozila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.8.2023. 11:53:06
Stanari Ulice Jerolima Miše u Brestju negoduju zbog raskopane ceste koja im oštećuje vozila

Foto: Miljenko Hegedić i Borko Samec

Ulica Jerolima Miše, kažu u gradskoj upravi, trebala bi u sanaciju u rujnu ove godine. 



Stanari Ulice Jerolima Miše u Starom Brestju bili su sretni kad su im prošle godine konačno započeli radovi zamjene pedeset godina stare kanalizacijske mreže, te im nije bilo teško reorganizirati svakodnevni život u nadi skorog poboljšanja njihovog komunalnog standarda. Nadali su se kratkim radovima jer tristotinjak metara te slijepe ulice, nadali su se, ne zahtijeva više od pola godine prekapanja, kao što je to bio ovdje slučaj. 


Kako su se radovi odugovlačili, stanari su bili sve nestrpljiviji, a vrhunac je bio nakon završetka radova, kad je izvođač napustio gradilište  ostavivši pri tom cestu u neredu.


"Ovdje smo se  nagutali i prašine, međutim još je gore to što je većinu vremena ulica pod vodom, pa tako blatnjave kaljuže ponekad onemogućuju hodanje po cesti. Ovo je sve prekopano, oštećujemo naša vozila, a nitko nema odgovor kad će konačno ulica biti sanirana", kaže nam Marko Granić koji upire prstom i u izvođača i u Grad.


"Na kraju ulice je dječji vrtić, pa ajde probajte zamisliti kako to izgleda u kišnom periodu kad u ovu i ovakvu ulicu dva puta dnevno brojna vozila roditelja dovoze i odvoze svoje mališane. I oni i mi stanari smo u velikom problemu", kaže nam Miljenko Hegedić tvrdeći pri tom da nije problem u radovima koji se moraju izvesti, nego mu nije jasno radi čega se to kod nas sve odugovlači, kao da nema nikakvog reda niti koordinacije u gradskim službama.


Upitali smo u vezi toga novu sesvetsku vlast, pa nam je dopredsjednik Ivan Dokša prenio ono što je i sam doznao u gradskim službama. 


"Na žalost, kao što i sami znadete, rijetko imamo priliku konkretnije utjecati na odvijanje nekih komunalnih radnji, no, stalnim zapitkivanjem i zahtijevanjem pokušavamo utjecati na gradska poduzeća i druge službe kako bi bili efikasniji i konkretniji na našem području. Što se tiče ove ulice rečeno nam je u gradskim službama da će ona ići u sanaciju u rujnu ove godine. Ulica bi trebala biti u cijelost preasfaltirana s postavljenim novim rubnjacima koji su oštećeni tijekom izvođenja radova", rekao nam je Dokša


Korisnicima Ulice Jerolima Miše ostaje pričekati rujan i vidjeti jesu li u gradskoj upravi bili od riječi. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 16:50:08

Create Account