Što je s obećanim pješačkim mostom preko Vuger potoka?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2022. 11:18:13
Što je s obećanim pješačkim mostom preko Vuger potoka?

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Bilo je najavljeno tijekom gradnje zauzeće jedne prometne trake u Zagrebačkoj, no, radovi se na mostu za sada ne vide.Radovi na izgradnji pješačko-biciklističkog mosta preko Vuger potoka, kao što smo prije mjesec dana pisali, zastali su prije negoli su počeli zbog infrastrukturnih kablova koji se nalaze u konstrukciji mosta. U međuvremenu, čini se da su otklonjeni problemi s kablovima, no na gradilištu se ništa ne događa.  Još davno su postavljeni prometni znakovi koji će regulirati i motorni i pješački promet za vrijeme radova, međutim ne događa se ništa.


Također bilo je najavljeno zauzeće jedne prometne trake na Zagrebačkoj cesti u zoni izvođenja radova mosta, radi čega se i čekalo da počne sezona godišnjih odmora, no traka je i dalje slobodna.


KABLOVI ZAUSTAVILI POČETAK IZGRADNJE PJEŠAČKO BICIKLISTIČKOG MOSTA NA ZAGREBAČKOJ


Slovenska tvrtka Map-trade koja je dobila radove, uz most postavila je svoj kontejner i za sada je to sve što mi prolaznici vidimo.  Međutim, vjerovali ili ne, most se gradi!


Doznali smo to od predsjednika naše gradske četvrti kojeg smo upitali što je s mostom. Kaže, kako cijela ta priča i njega zanima, pa se stalno interesira kod nadležnih što se događa. 


I ovaj sesvetski most, iako vrlo mali, bit će izgrađen na način kako se u većini slučajeva grade suvremeni mostovi, bez obzira na njegovu namjenu, dakle većina elemenata će biti izgrađena u proizvodnim pogonima izvođača radova, a potom dopremljeni i samo kroz nekoliko dana namontirani na prostor gdje još uvijek stoji i svojim leđima propušta preko sebe pješake i bicikliste stari željezni most. 


Prvotno je rok za završetak radova bio predviđen za 20. kolovoza, no, kako se početak otegnuo radi kablova, sada se barata s datumom 31. kolovoza.  


Živi bili pa vidjeli.Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2023. 8:36:23

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account