Što je s obećanim pješačkim mostom preko Vuger potoka?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2022. 11:18:13
Što je s obećanim pješačkim mostom preko Vuger potoka?

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Bilo je najavljeno tijekom gradnje zauzeće jedne prometne trake u Zagrebačkoj, no, radovi se na mostu za sada ne vide.Radovi na izgradnji pješačko-biciklističkog mosta preko Vuger potoka, kao što smo prije mjesec dana pisali, zastali su prije negoli su počeli zbog infrastrukturnih kablova koji se nalaze u konstrukciji mosta. U međuvremenu, čini se da su otklonjeni problemi s kablovima, no na gradilištu se ništa ne događa.  Još davno su postavljeni prometni znakovi koji će regulirati i motorni i pješački promet za vrijeme radova, međutim ne događa se ništa.


Također bilo je najavljeno zauzeće jedne prometne trake na Zagrebačkoj cesti u zoni izvođenja radova mosta, radi čega se i čekalo da počne sezona godišnjih odmora, no traka je i dalje slobodna.


KABLOVI ZAUSTAVILI POČETAK IZGRADNJE PJEŠAČKO BICIKLISTIČKOG MOSTA NA ZAGREBAČKOJ


Slovenska tvrtka Map-trade koja je dobila radove, uz most postavila je svoj kontejner i za sada je to sve što mi prolaznici vidimo.  Međutim, vjerovali ili ne, most se gradi!


Doznali smo to od predsjednika naše gradske četvrti kojeg smo upitali što je s mostom. Kaže, kako cijela ta priča i njega zanima, pa se stalno interesira kod nadležnih što se događa. 


I ovaj sesvetski most, iako vrlo mali, bit će izgrađen na način kako se u većini slučajeva grade suvremeni mostovi, bez obzira na njegovu namjenu, dakle većina elemenata će biti izgrađena u proizvodnim pogonima izvođača radova, a potom dopremljeni i samo kroz nekoliko dana namontirani na prostor gdje još uvijek stoji i svojim leđima propušta preko sebe pješake i bicikliste stari željezni most. 


Prvotno je rok za završetak radova bio predviđen za 20. kolovoza, no, kako se početak otegnuo radi kablova, sada se barata s datumom 31. kolovoza.  


Živi bili pa vidjeli.Vezane vijesti
Ažurirano: 19.9.2022. 13:59:07

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account