Svečano otvorena 27. smotra "LiDraNo 2018."

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.2.2018. 17:20:50
Svečano otvorena 27. smotra "LiDraNo 2018."

Foto: HRT

Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva "LiDraNo" svečano je otvorena u gradskom kazalištu Kerempuh. Više od 1 000 učenika osnovnih i srednjih škola u pratnji svojih mentora predstavit će se svojim književnim i novinarskim radovima te pojedinačnim i grupnim nastupima.


Ravnatelj Osnovne škole A. G. Matoš Antonio Jurčev rekao je kako je "LiDraNo" prilika učiteljima i profesorima da primijete nadarene učenike, a mladim piscima i glumcima da nastave razvijati svoje talente.


Prilika je ovo da razgovaraju s iskusnim novinarima i piscima kao što su Sanja Pilić i Silvija Šesto, rekao je Jurčev, kao i prilika mladim talentima da nastupe na kazališnim daskama.


Natjecanje se održava u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, OŠ A. G. Matoša i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, a ovogodišnje otvaranje smotre po prvi se puta moglo pratiti uživo na internetskim stranicama mladitalenti.hr. 


Županijska smotra "LiDraNa" trajat će do petka nakon čega oni najbolji odlaze na državnu smotru koja započinje 19. ožujka i završava 23. istog mjeseca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.2.2024. 15:08:16

Create Account