Matija Krivec, još jedan svijetli biser Gimnazije Sesvete nagrađen Oskarom znanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.6.2023. 14:32:25
Matija Krivec,  još jedan svijetli biser Gimnazije Sesvete nagrađen Oskarom znanja

Foto: Gimnazija Sesvete

Matija Krivec nagrađen je Oskarom znanja za osvojeno prvo mjesto iz matematike na državnom prvenstvu. 




Učenik 3b razreda Gimnazije Sesvete Matija Krivec najbolji je matematičar u Hrvatskoj u kategoriji trećih razreda srednjih škola. Na nedavnom državnom prvenstvu nisu ga uspjeli dostići niti izvrsni mladi matematičari najrazvikanijih hrvatskih matematičkih i sličnih škola. Za taj uspjeh nagrađen je, zajedno s ostalim pobjednicima, Oskarom znanja. Pohvale, apsolutno i njegovoj mentorici prof. Josipi Pavlić.  Svakako trebamo dodati da je Matija osvojio i drugo mjesto na državnom natjecanju iz fizike, a viceprvaka države mentorirala je prof. Tatjana Zemljić. 


Nije to Matiji do sada prva nagrada, a sigurni smo da će ih biti još, što na srednjoškolskoj, što kasnije na akademskoj razini.



Svečana dodjela Oskara znanja pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023., i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima održana je jučer, u utorak, 13. lipnja u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu.


Najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljuje 19. put. Dodjelu Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.


Skulptura Oskar znanja mijenjala se kroz ovih 19 godina. Kreirali su je akademski umjetnici, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, učenica škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba i studentica Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine skulpturu Oskar znanja izradili su učenici i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account