Sesvetska gimnazijalka Ana Tomašek dobitnica posebnog priznanja u sklopu Godišnje nagrade Luka Ritz

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.6.2023. 16:51:27
Sesvetska gimnazijalka Ana Tomašek dobitnica posebnog priznanja u sklopu Godišnje nagrade Luka Ritz

Foto: Gimnazija Sesvete

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja jučer je održano uručenje Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, jedna od nagrađenih je i Ana Tomašek.


 

Ovogodišnji dobitnici svojom su inicijativom i djelovanjem izmijenili otežavajuće okolnosti oko sebe u snagu kojom pomažu drugima i čine svijet boljim mjestom, objavilo je Minisitarstvo znanosti i obrazovanja na svojoj web stranici.


Ovogodišnji laureati su četvoro mladih učenika odabrani s područja cijele Hrvatske, a među njima dobitnica posebnog priznanja za školsku godinu 2022./2023. je i mlada Vugrovčanka, učenica 3. razreda Gimnazije Sesvete. 


Komisija za nagrade je ovim riječima opisala nagrađenu: "Ana je iznimna djevojka, uvijek spremna pomoći svima, i školskim prijateljima i profesorima, te se ističe svojom predanošću i radom, zanimanjem za nove stvari, vizionarskim odnosom prema životu te joj nikada nije teško uložiti dodatni trud i vrijeme. Iznimno je aktivna te se uvijek prva odaziva svim humanitarnim akcijama u školi, a svojim primjerom potiče druge. Osjetljiva je na vršnjačko nasilje, uvijek potiče druge na nenasilno rješavanje sukoba. 

Ana je vesela, brižna, spremna pomoći, u razredu uvijek nasmijava i unosi dobru atmosferu, dobra je osoba koja želi pomoći, dobri duh razreda, prva nudi pomoć ili bilo što potrebno drugome i trudi se učiniti da se svi osjećaju dobro, brine se za osjećaje drugih, pomaže učenicima i profesorima. Anine su priče uvijek pozitivne. Čak i kad govori o teškim životnim trenucima, ona šalje poruku dobra i nesebičnosti te je dokaz da humanost, dobrota i tradicionalne ljudske vrijednosti još uvijek postoje. Ne postoji kategorija u kojoj Ana Tomašek nije aktivna i u kojoj svojim radom  nije pridonijela njezinoj realizaciji, ali ono Anino čemu bismo svi trebali težiti jest ljubav, empatija i vjera u čovjeka".


Ovome dodajmo da je Ana izuzetno aktivna i u društvenoj zajednici. Članica je DVD-a Vugrovec, te KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec u tamburaškom orkestru. U svim akcijama župne ili druge zajednice i organizacije na vugrovečkom području uvijek se nađe Ana spremna pomoći.  Ako je ikome ova nagrada trebala pripasti, onda je došla doista u prave ruke.


Nagrade i posebna priznanja dobitnicima uručili su ministar znanosti i obrazovanja  gospodin prof. dr. sc. Radovan Fuchs i predsjednica Povjerenstva za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“ gđa Suzana Ritz. Na uručenju nagrada Anu su pratili ravnateljica Božana Sertić i njena profesorica Željka Župan Vuksan.


Uz Anu, jučerašnji laureati još su: 


U kategoriji osnovnih škola: Filip Emanuel Babić, učenik 8. razreda Osnovne škole Nikole Tesle, Rijeka

U kategoriji srednjih škola: Borna Pap, učenik 2. razreda Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka

Posebno priznanje u kategoriji osnovnih škola: Ivona Švajda, učenica 6. razreda Osnovne škole Stjepana Radića, Čaglin


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.4.2024. 12:16:08

Create Account