U prošloj godini pogoršano stanje sigurnosti na sesvetskim prometnicama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.1.2022. 10:15:34
U prošloj godini pogoršano stanje sigurnosti na sesvetskim prometnicama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhivska fotografija

Sesvetska policija objavila je informaciju o stanju sigurnosti u cestovnom prometu u prošloj godini u kojem navodi da je situacija znatno pogoršana.
Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske postaje Sesvete u 2021. godini utvrđeno je da je u odnosu na 2020. godinu došlo do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu (u periodu od 01.01. do 31.12.2021), navodi se u informaciji PP Sesvete.


Dogodilo se ukupno 416 prometnih nesreća odnosno 89 prometnih nesreća više (cca 27,2%), nego u istom razdoblju prošle godine kada se dogodilo 327 prometnih nesreća.


Od navedenog broja prometnih nesreća u 2021. godini dogodile su se 3 prometne nesreće u kojima su osobe smrtno stradale, dok su se u 2020. godine dogodile 2 prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.


Nadalje, 2021. dogodila se 141 prometna nesreća u kojoj su sudionici zadobili tjelesne ozljede od kojih je 38 osoba teško ozlijeđeno, a 153 lakše, dok je 2020. godine broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama bio 206 u kojima je 29 sudionika teže, a 124 lakše ozlijeđeno.


Sukladno navedenom Policijska postaja Sesvete će tijekom mjeseca siječnja ove godine u dane vikenda provoditi preventivno - represivne akcije ČETIRI UBOJICE U PROMETU“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).


Osim navedenog, provoditi će se i ciljane akcije usmjerene na prekršaje prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Prilikom nadzora prometa svi zaustavljeni vozači biti će podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola odnosno alkotestiranju. Sankcionirat će se prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji izravno utječu na posljedice prometnih nesreća, navodi se u policijskoj informaciji.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.5.2023. 9:36:43

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account