Ubrzat ćemo ostvarenje projekta: Ante Plazonić, posebni Bandićev suradnik za Branimirovu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.2.2018. 11:47:45
Ubrzat ćemo ostvarenje projekta: Ante Plazonić, posebni Bandićev suradnik za Branimirovu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonočelnik Milan Bandić početkom tjedna imenovao je predsjednika sesvetskog HDZ-a, posebnim suradnikom za ostvarenje projekta prudužetka Branimirove ulice.


Sesvetska zaobilaznica ključni je problem današnjeg života Sesvećana, ali i svih onih građana iz drugih područja koji svakodnevno ili povremeno prolaze kroz sesvetsko središte. Dobro je to poznato pitanje i problem koji ovom prigodom nećemo detlajnije apostrofirati, jer nakon četrdesetak godina od  rezervacije trase, već gotovo da i nema čovjeka s ovih prostora koji ne zna za ideju sesvetske zaobilaznice izgradnjom produžetka Branimirove.


Također se zna da je do sada vrlo malo učinjeno na ostvarenju ove životno važne ideje. Sesvećani su na rubu živaca i počeli su otvoreno prozivati gradsku vlast koja pak tvrdi da se na projektu radi, ali da sve ide sporo zbog velikih imovinsko pravnih problema.


"Imovinsko pravni problemi postoje, ne bježimo od njih no ništa, pa tako niti oni nisu nerješivi, samo se netko treba ozbiljno tog predmeta prihvatiti", reče nam na razgovoru Ante Plazonić, predsjednik sesvetskog HDZ-a i od ovog tjedna posebni gradonačelnikov suradnik za ubrzanje procesa projekta sesvetske obilaznice, govoreći nam pri tom da ne mogu gradski službenici ništa ubrzati niti promtnije riješiti, jer niti nemaju neku veću moć i slobodu odlučivanja, kao što će imati on koji nije radnim mjestom vezan za gradske službe, a dolazi iz politike koja se zalaže za što prije ostvarenje ideje produžetka Branimirove.


"Taj problem nije od jučer, mi intenzivno stišćemo gradonačelnika zadnjih nekoliko godina, a i sam nam je jednom prigodom rekao da ga moramo pritiskati ako nešto želimo ostvarti i mi smo to u HDZ-u intenzivno počeli raditi. Mislim da sam mu već dosadan i da mu idem na živce, jer unatrag najmanje dvije godine kad god se vidimo, pod nos mu stavim Branimirovu", govori nam Plazonić.


Ove se godine konačno ukazala prilika kad je Bandiću trebala potpora za nastavak vladanja, a gradski HDZ je uvjetovao potporu njemu s amandmanom teškim  75 milijuna kuna upravo za Branimirovu.


"Ja želim da se ove godine taj novac utroši u potpunosti i to do zadnje kune za njegovu namjenu, za otkup zemljišta. Hoće li biti dovoljno, ne znam, vidjet ćemo, vjerojatno ne, no ionako teško da bismo već ove godine mogli ostvariti ono što se pokušava zadnjih dvadesetak. Pregovarat ćemo s ljudima, ponuditi prema procjenama neovisnih stručnjaka pravičnu naknadu i nadam se da će velika većina to prihvatiti. Oni koji niti nakon višestrukog pregovaranja neće prihvatiti morat će se pomiriti s izvlaštenjem gdje će proći lošije. Sad je na svakom od vlasnika zemljišta da odluči kako će se  postaviti, ja im predlažem prodaju, na korist sviju", uvjerava nas Plazonić nadajući se da će vlasnici parcela shvatiti sve elemente koji će im biti predstavljeni.


Prema njegovim riječima, cilj ovog novog pristupa rješavanju pitanja sesvetskog prometa budućnosti jest značajno ubrzanje tog najvažnijeg i najtežeg dijela projekta, a svakako najdugovječnijeg,  pitanje imovinsko pravnih odnosa. 


"Vjerujte mi, kad to riješimo, sama prometnica će biti izgrađena u godini dana. Zato je sad moje da pokušam kao osoba s terena koja u detalje poznaje problem, ali i ovdašnje ljude, da u što kraćem vremenu dogovorim prodaju zemljišta gradu i nadam se da će me sad i sami vlasnici parcela početi zvati, kada znadu kome se mogu obratiti, da riješimo jednom za svagda taj problem", završava Ante Plazonić , pozirajući pri tom za fotografiju kod negdašnjeg ulaska u vojarnu Gliboki jarek (Duboki jarak) gdje bi otprilike nekoliko stotina metara iza njegovih leđa prometnica trebala izaći na Varaždinsku, no krajnji cilj ju je ipak spojiti na zagrebačku obilaznicu, a kako i gdje odgovor će morati dati prometni stručnjaci.


Dodali bismo onu narodnu, iz njegovih usta u Božje uši.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account