Veterani 144. brigade u Muzeju Prigorja sinoć otvorili izložbu ratnih fotografija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.9.2022. 22:47:45
Veterani 144. brigade u Muzeju Prigorja sinoć otvorili izložbu ratnih fotografija

Foto:

Izložba ratnih fotografija iz 1991. i '92. godine otvorena je sinoć u izložbenom prostoru Muzeja Prigorja.



Izložba „Zagrebačke pričuvne brigade u Domovinskom ratu 1991./1992.” otvorena je sinoć u izložbenom prostoru Muzeja Prigorja u organizaciji Udruge veterana 144. brigade HV-a i Hrvatskog časničkog zbora. Radi velikog broja nazočnih na otvorenju, ono je održano ispred Muzeja gdje je mnoštvo pozdravio predsjednik Udruge veterana 144. brigade Marko Bošnjak. 


Prilikom otvorenja nazočne su pozdravili izaslanik predsjednika Vlade RH i glavni tajnik u Ministarstvu branitelja RH Ivica Akmadža, izaslanik predsjednika Sabora RH, saborski zastupnik Ante Deur, izaslanica gradonačelnika Zagreba, voditeljica odjela programa udruga Milena Suknaić, te izaslanica predsjednika VGČ Sesvete, vijećnica u vijeću Zorica Gregurić. 


Ipak, najveći pljesak nazočnih na otvorenju bio je upućen ratnom zapovjedniku 144. brigade HV-a, Branku Podolaru koji je unatoč sad već ozbiljnijoj životnoj dobi rado se odazvao na izložbu koju je i otvorio.


"Tada nije bilo suvremenih fotoaparata, nije bilo mobitela kojima se moglo slikati, poneko je imao klasični fotoaparat s filmom, počesto i crno bijelim i bilježio trenutke na kojima ćete vidjeti uglavnom osmijehe u to doba našeg ponosa i slave većinom mladih hrvatskih branitelja", uz ostalo je rekao Podolar.


Na osamdesetak fotografija nastalim 1991. i 1992. godine predstavljene su sve zagrebačke pričuvne brigade koje su u to vrijeme postojale i podsjećaju na nemjerljiv doprinos koje su dale u obrani Republike Hrvatske.


Create Account