Više od 10 milijuna kuna za mjesne objekte

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2017. 11:53:24
Više od 10 milijuna kuna za mjesne objekte

Foto: U Vugrovcu je u tijeku uređenje Stare škole (društvenog doma), Sesvete danas, Borko Samec

Gradska četvrt Sesvete iz svojih sredstava do kraja godine uložit će više od sedam milijuna kuna za dogradnju, proširenje, uređenje, opremanje ili sanaciju društvenih domova ili drugih mjesnih objekata.


U planu za ovu godinu kojeg je potpisao još prošli predsjednik Vijeća Dražen Markota, navedene su sve radnje koje su dogovorene s predstavnicima mjesnih odbora. 


Najviše sredstava ide u Kučilovinu, oko 2 milijuna kuna, namijenjenih za izgradnju 1. etape objekta doma. Po 563 tisuće kuna idu za uređenje objekta u Sesvetskom Kraljevcu i Lužanu. Slijede Adamovec, 395 tisuća, Kraljevečki Novaki 375, Staro Brestje 370, Vugrovec Donji i Popovec po 300, a Sesvetska Sela, Vugrovec Gornji,  Prepuštovec, Glavnica Gornja i  Budenec dobit će od 275 do 200 tisuća kuna. Još će po 150 tisuća kuna dobiti Kašina i Glavničica, a ostali za manja preuređenja i opremanje ispod 100 tisuća kuna: Budenec, Kapšinska Sopnica, Paruževina, Prekvršje, Vurnovec, Žerjavinec, Đurđekovec, Jesenovec, Novi Jelkovec i Vurnovec. 


U ove planove i troškovnike ne ulazi izgradnja Vatrogasnog i društvenog doma u Sesvetskoj Selnici za koju je osigurano gotovo tri milijuna kuna kao prenesena akcija iz 2016. godine, a objekat bi upotpunosti trebao biti završen do kraja ove godine. Ukupna sredstva prenesene akcije iz prethodne godine iznose 3 milijuna i 177 tisuća kuna u što je uz Selnicu uključeno niz manjih radova i izrade elaborata u Kučilovini, Popovcu, Starom Brestju, Novom Jelkovcu i Kašini. 


Dio radova za koja su osigurana sredstva već je završen, dio u tijeku, a  jedan manji dio teć će krenuti s izvođenjem. U svakom slučaju više od 10 milijuna kuna u ovoj će godini gradska četvrt Sesvete uložiti u uređenje, dogradnju, izgradnju i opremanje javnih društvenih prostora.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.8.2022. 9:31:46

Create Account