Vrlo aktivni vatrogasci Planine Donje održali u subotu godišnju skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2024. 10:15:56
Vrlo aktivni vatrogasci Planine Donje održali u subotu godišnju skupštinu

Foto: DVD Planina Donja

Mnogobrojni uzvanici i govornici na skupu prepoznali su rad i vrijednost ovog agilnog društva.



Dobrovoljno vatrogasno društvo Planina Donja spada u red vrlo aktivnih sesvetskih vatrogasnih društava i broji čak stotinjak članova. Ovo "čak" stavljeno je u odnos na ukupni broj stanovnika. Naime, Planina Donja spada u red manjih naselja Gradske četvrti Sesvete s 492 stanovnika prema popisu iz 2021. godine, pa prema tome znači da je svaki peti stanovnik ovog naselja član mjesnog DVD-a. 


Od tih stotinjak članova 67 ih je osposobljeno za zvanje vatrogasac ili višeg čina, a od tog broja 30 je operativnih vatrogasaca s vrijedećom liječničkom potvrdom.  Pripadnika djece i mladeži je 40. 


Društvo je kroz godinu imalo više različitih intervencija, a obzirom na specifičnost smještaja naselja, nekoliko njih se odnosi i na Lipu, najviši sesvetski vrh, gdje su u suradnji s HPD-om Lipa surađivali na nekoliko akcija.


Kroz godinu Planinci su sudjelovali na mnogobrojnim osposobljavanjima, vježbama i natjecanjima, čak i u Sloveniji s tamošnjim prijateljskim društvima, te zabilježili nekoliko intervencija.


Ovakav rad svojim dolaskom na skupštinu nagradili su mnogobrojni uzvanici od kojih su se neki i obratili skupu kao Saborski zastupnik Ante Deur, Ravnateljica Javne ustanove Maksimir Dr Biljana Janev Hutinec sa  suradnicima, tajnik HPD-a Lipa Ivan Krivačić, predstavnici udruge Prigorje u Srcu, predstavnici Zagrebačkih cesta, predstavnik Eko Kuca Bubamara itd...


U ime Vatrogasne zajednice Grada Zagreba (VZGZ) skupu su nazočili zamjenik predsjednika Krešimir Kompesak koji osim što je u svom govoru pohvalio rad društva ujedno je podijelio uvjerenja mladeži i članovima koji su protekle godine završili osposobljavanja, te Damir Kostanjski, član predsjedništva VZGZ-a Damir Kostanjski.


Jubilarcima i zaslužnima za rad i razvoj društva na kraju službenog dijela skupa uručene su plakete i zahvalnice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.1.2023. 18:43:23

Create Account