Zabavni radio u humanitarnoj akciji pomoći Čučerju (video reportaža)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2020. 10:30:55
Zabavni radio u humanitarnoj akciji pomoći Čučerju (video reportaža)

Foto: Zabavni radio

Nedugo nakon strašnog potresa počelo je zbrajanje šteta, a poneki su, na žalost, shvatili da više ne mogu koristiti svoje domove. Tada su priskočili dobri ljudi, kao u ovom slučaju djelatnici Zabavnog radija. 



Nisu prošla dva dana od spoznaje što je potrebno,  a ekipa Zabavnog radija  u Čučerje je  dopremili dva kontejnera, i predala predsjednici MO Zvjezdani Žuglić. 


Prvi čeka župnika jer je župna crkva razrušena kao i u potresu 1880, a jednako je stradao i župni dvor, iako izvana ne izgleda tako. Drugi kontejner predali smo Đurđi Pokorni, gospođi koja živi sama i nema sigurnog krova nad glavom. Još u šoku od potresa gospođa Đurđa je uz zahvalu samo dodala: 

„Nadam se da u kontejneru neću dočekati zimu, znate ovdje su zime puno hladnije, nego dole u Dubravi.“


Akciju je pokrenuo glavni urednik radija Borivoj Zimonja,  kontejnere je donirala općina Rugvica, a dopratili su načelnik Mato Čičak i njegov zamjenik Nenad Jakšić. 


„ Nisam dvojio ni minute uključiti se u vašu akciju“ – rekao je Mato Čičak u izravnom javljanu za program Zabavnog radija i nakon što je vidio kako je stradalo Čučerje obećao donirati još dva kontejnera odmah nakon Uskrsa.


Prijevoz iz Sop Hrušćice organiziralo je Udruženje obrtnika grada Zagreba, uz podršku  Obrtničke komore Zagreb, a koliko je dostava bila zahtjevna govori i činjenica da su za postavljanje kontejnera u župni dvor bila potrebna čak dva vozila s kranovima. Predsjednik OK Mirza Šabić podsjetio je da su  obrtnici grada Zagreba već  donirali jedan kontejner u kojem se sada smjestila mjesna trgovina, kako bi stanovnici imali gdje kupovati osnovne životne namirnice.


Predsjednica MO Zvjezdana Žuglić u  izravnom javljaju za Zabavni radio  kroz suze se zahvalila svima koji stanovnike Čučerja nisu zaboravili u ovim teškim vremenima i ponudila svježom štrudlom od sira. No ni Zabavni radio nije došao praznih ruku, direktor radija Tadija Barbarić gospođi Žuglič i gospođi Pokorni, pri dostavi kontejnera, i predao prigodne Uskrsne košarice.


Izvor: Zabavni radio


Video: Zabavni radio

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account