Dođite na dobrovoljno davanje krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2018. 14:29:09
Početak: 19.04.2018. 11:30
Dođite na dobrovoljno davanje krvi

Foto: HCK

Sesvetski Crveni križ organizira drugu ovogodišnju redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.


Doduše, ako bi se brojale akcije onda bi ovo bila treća, jer je nakon veljače još jedna akcija održana u ožujku za maturante sesvetskih škola, no za dobrovoljne darovatelje ovo je druga ovogodišnja akcija.


Uobičajeno je vrijeme i mjesto održavanja. Prostor Udruženja sesvetskih obrtnika u Ninskoj 11c u četvrtak, 19. travnja od 11,30 do 16,30.


Iz Crvenog križa posebno pozivaju naše punoljetne mlade sugrađane koji još nikada nisu dali krv da se odazvu na akciju i dozom svoje krvi spasu život neznancu u zdrvatsvenoj nevolji. Vjerujemo da ne moramo posebno objašnjavati kako je krv i nadalje nezamijenjiva u spašavanju života prigodom operacija i u nekim teškim bolestima. 


Iako većina dobrovoljnih darovatelja krvi na akcije darivanja dolaze iz čisto humanih razloga i (ili) zbog kontrole vlastitog zdravlja, nije nemali motiv zahvala cijele društvene zajednice u obliku besplatnog dopunskog osiguranja na teret države. Tako nakon 35. darivanja krvi, dobrovoljni darovatelj može ostvariti pravo na cjelovito besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. 


Kako će u (skoroj) budućnosti upravo dopunsko zdravstveno osiguranje biti sve veći čimbenik u dostupnosti vrhunske medicinske njege bez plaćanja, pametno je u mlađoj dobi postati dobrovoljni darovatelj i time ulagati u svoje zdravlje u budućnosti.


I Grad Zagreb svojedobno se pridružio potpori dobrovoljnom davalaštvu krvi na način da svojim građanima, dobrovoljnim darovateljima osigurava trajno besplatni cjelogodišnji javni prijevoz na cjelokupnom području usluge ZET-a.  Vezane vijesti
Ažurirano: 14.6.2019. 17:17:03

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account