Galerija Oblok poziva na izložbu Čovjek & Polaroid

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2018. 20:36:14
Početak: 14.12.2018. 19:00
Galerija Oblok poziva na izložbu Čovjek & Polaroid

Foto: Plakat

Izložbe fotografija naziva Čovjek & Polaroid Roberta Gojevića bit će otvorena u Galeriji Oblok ovog petka.
Otvorenje izložbe fotografija Roberta Gojevića pod nazivom Čovjek & Polaroid bit će u Galeriji Oblok u petak, 14. prosinca u 19 sati.


Robert Gojević osnivač je i glavni urednik međunarodnog fotografskog časopisa BLUR magazine. Isto tako, Robert Gojević je ilustrator, slikar i grafički dizajner. Kolekcionar je hrvatskih fotografija iz sredine 19. stoljeća.  Nakon dugogodišnje promocije fotografa iz cijelog svijeta, organizacije samostalnih i grupnih izložbi, domaćih i međunarodnih, te žiriranja u domaćim i stranim natječajima fotografije, Robert Gojević se od 2015. godine počinje ozbiljnije fokusirati na vlastitu fotografsku karijeru. 


Specijalizirao se za rani fotografski proces iz sredine 19. stoljeća poznat pod imenom mokra ploča kolodija, kojim se rade unikatne, ručno izrađene fotografije na staklu ili metalu (ambrotipija / ferotipija) te kontakt pozitiv printeve (slani i albumeni print, cijanotipija, Van Dyke.) U radu se koristi i pinhole, analognom i instant Polaroid fotografijom. U kratkom razdoblju osvojio je nekoliko nagrada te izložio svoje fotografije na grupnim i samostalnim izložbama. Tijekom  2017. i 2018. godine  dogovoreno je nekoliko samostalnih izložbi. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.3.2020. 12:54:54

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account