Humanitarna akcija Lavica za pomoć Kikiju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.4.2018. 21:21:56
Početak: 13.04.2018. 18:00
Humanitarna akcija Lavica za pomoć Kikiju

Foto: Sesvete danas, arhiva

Članice Moto sestrinstva Lavice iz Sesveta nizom humanitarnih akcija nastoje pomoći teško obljelom mladiću Kristijanu Horvatu Kikiju. 


Ovoga petka navečer (13.4.) u kafiću Bee Bup u Brestju koji je "baza" Lavica bit će održana humanitarna večer s donacijama i prodajnom izložbom slika slikarice i predvodnice Lavica Sonytte Perković koja je svoje slike donirala za ovu humanitarnu akciju. 


Cijena slika bit će simbolična, a posjetitelji će moći i bez kupnje slika određenu svotu od koje kune, pa na više, prema želji i mogućnostima, donirati za liječenje nesretnog Kikija oboljelog od, za sada na žalost, neizlječivog ALS-a.


Ova je akcija samo jedna od niza koje su već održane, a u pripremi su i nove. Ovu i buduće akcije podržava udruga Neuron, oboljelih od ALS-a i drugih rijetkih bolesti.


Stoga, Lavice pozivaju sve bajkere, ali i ostale građane da im se pridruže i pomognu svojom potporom Kikiju. Humanitarna večer poćinje od 18 sati.
Što je ALS?


Amiotrofična lateralna skleroza (ALS) je neurodegenerativni poremećaj u kojem dolazi do propadanja živčanih stanica mozga i kralješničke moždine, a često se naziva i Bolest motornog neurona. 


Ime je dobila iz grčkog jezika, a u prijevodu amiotrofična znači „bez prehrane mišića“, a kada se mišić ne prehranjuje, on atrofira ili se gubi.


„Lateralna“ se odnosi na dio kralješničke moždine koji je zahvaćen bolešću i zbog toga nastaje „skleroza“ ili otvrdnjavanje zahvaćenog dijela kralješničke moždine. Bolest je za sada nepoznatog uzroka, karakterizira ju polagana progresija koja najčešće počinje sa slabosti ili atrofijom mišića, a javljaju se i trzajevi u mišićima ili ukočenost. redovanje slabosti uzrokovano gubitkom mišićnog tkiva u konačnici dovodi do problema s govorom, gutanjem, pa i disanjem.


Svi koji žele i mogu pomoći, detalje mogu doznati na stranicama udruge NEURON.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2019. 23:08:41

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account