"Pizza s Krešom", komedija ovog petka u dvorani NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.10.2022. 16:59:49
Početak: 28.10.2022. 21:00
"Pizza s Krešom", komedija ovog petka u dvorani NS Sesvete

Foto: Plakat

Robert Kurbaša i Krešimir Mišak u komediji "Pizza s Krešom" stižu u petak, 28. listopada u 21 sat, u dvoranu Narodnog sveučilišta "Sesvete". 



Komedija je inspirirana legendarnim američkim filmom s početka '80.-ih godina prošlog stoljeća "Moja večera s Andreom"

Spoj glumačkog umijeća i kazališnog te televizijskog iskustva glavni su 'sastojci' kazališne predstave "Pizza s Krešom" koja sljedećih sedam dana igra u Omišu, Solinu i Žrnovnici.


Redatelj, autor i dramaturg nove kazališne uspješnice je glumac Robert Kurbaša, kazao je za Dalmaciju Danas da se radi o komediji, kako i sam podnaslov kaže, u kojoj duhovitima nije do šale.


"U predstavi sa mnom igraju mlada glumica Nika Levak te naš poznati novinar Krešimir Mišak koji po prvi puta glumi na daskama. Moram skromno reći, kao režiser, producent i dramaturg, da se jako dobro našao u ulozi Robija. Ja igram lika koji se zove Krešo", rekao nam je Kurbaša.


Dakle, ova dva prepoznatljiva lica iz svijeta kazališta i medija su zamijenila uloge.

"Krešo igra jednog čovjeka koji igra oslanja na mentalne sposobnosti, dakle jednog logičara, što jest zapravo dijametralno suprotno nego što on zapravo jest. Jer je široj javnosti poznat kao teoretičar teorija zavjere i urote", dodaje Kurbaša.


Otkrio nam je da je Krešo napravio veliki odmak od sebe. Kurbaša je preuzeo ulogu čovjeka kojeg zanimaju teorije zavjere, urote i ezoterične stvari. Kratko nam je predstavio sadržaj predstave navodeći da su Krešo i Robi dugi niz godina bili dobri prijatelji, međutim u jednom perioda života se razilaze te se u predstavi dešava njihov ponovni susret u bezimenoj pizzeriji. Nakon niza godina na prijedlog Kreše.


Zanimljivost je da je Kurbaša motiv pronašao u nezavisnom američkom filmu s početka '80.-ih godina prošlog stoljeća "Moja večera s Andreom".


"Tu je još jedan lik kojeg igra glumica Nika, a i dosta toga je izmijenjeno u kontekstu vremena u kojem živimo", kazao nam je.


Premijera ovog prvijenca umjetničke organizacije kazališne družine "Urbi ęt orbi" održala se u lipnju na sceni Studentskog centra u Zagrebu. Kurbaša nam je rekao da je iznimno zadovoljan povratnom reakcijom publike nakon premijere.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 14:01:29

Create Account